Blízkovýchodní shakshuka představuje jednoduchou kombinaci dušených rajčat, paprik, cibule a sázených vajec. V Izraeli toto výživné jídlo snídají, ale podávat ho můžete i jako jako brunch, oběd i rychlou večeři. Její příprava je snadná, nabízí spoustu obměn a zužitkujete do ní úrodu rajčat i paprik.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou papriku a cibuli a smažte 5 minut, nebo dokud cibule nezesklovatí.
Přidejte česnek a koření a nechte vše rozvonět zhruba 3 minuty.
Nalijte plechovku rajčat do pánve a rajčata rozšťouchejte vařečkou. Dochuťte solí a pepřem a omáčku přiveďte k varu.
Když se omáčka zredukuje (zbaví se přebytečné vody), lžicí vytvořte v omáčce malé jamky a do každé jamky rozklepněte vejce. Vařte 5–8 minut na mírném plamenu, nebo dokud nejsou vejce hotová podle vašich představ. Ozdobte bylinkami.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com