Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1414 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 34 g
Tuky 99 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blízkovýchodní shakshuka představuje jednoduchou kombinaci dušených rajčat, paprik, cibule a sázených vajec. V Izraeli toto výživné jídlo snídají, ale podávat ho můžete i jako jako brunch, oběd i rychlou večeři. Její příprava je snadná, nabízí spoustu obměn a zužitkujete do ní úrodu rajčat i paprik.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená najemno
nakrájená, zbavená semen
římský kmín 1 PL
chilli ¼ ČL
nebo podle chuti
vejce 6 ks
sůl a pepř
koriandr čerstvý
na ozdobení, můžete nahradit třeba pažitkou, mátou nebo jarní cibulkou
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou papriku a cibuli a smažte 5 minut, nebo dokud cibule nezesklovatí.

2

Přidejte česnek a koření a nechte vše rozvonět zhruba 3 minuty.

3

Nalijte plechovku rajčat do pánve a rajčata rozšťouchejte vařečkou. Dochuťte solí a pepřem a omáčku přiveďte k varu.

4

Když se omáčka zredukuje (zbaví se přebytečné vody), lžicí vytvořte v omáčce malé jamky a do každé jamky rozklepněte vejce. Vařte 5–8 minut na mírném plamenu, nebo dokud nejsou vejce hotová podle vašich představ. Ozdobte bylinkami.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: Nela123

Apetit magazín