0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

krémeše

krémeše

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8758 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 515 g
Tuky 676 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
listové těsto 500 g
Náplň
mléko 1 l
polotučné
žloutek 3 ks
2 ks
zlatý klas
mouka pšeničná hladká 2
máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 500 ml
2
smeta-fix dr.oetker
čokoládová poleva 1
dr. oetker

Na těsto:
• 500 g Listového těsta 
Na náplň:
• 1 l mléko polotučné 
• 3 žloutků 
• 2 balíčky Zlatého klasu 
• 2 zarovnaná KL hladké mouky 
• 250 g másla změklého 
• 100 g cukru moučkového 
• 500 ml smetany ke šlehání 33% 
• 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker 

Ještě potřebujeme:
• 1 plech na pečení (30 x 40 cm) 
• 1 elektrický ruční šlehač 

Postup:
• Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. První plát položíme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejným způsobem upečeme druhý plát. Doba pečení: asi 10 min.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
• Pláty necháme vychladnout.
• Na přípravu náplně smícháme 250 ml mléka se žloutky, Zlatým klasem a moukou a nalijeme do 750 ml vroucího mléka. Uvaříme krém a necháme ho za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech do másla zašleháváme vychladlý krém. Náplň rozetřeme na plát a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
• Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na náplň a rozetřeme.
• Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a druhý plát potřeme. Necháme ztuhnout a ostrým nožem nakrájíme na 24 dílů. Opatrně naskládáme na povrch moučníku a uložíme do chladničky. Před podáváním dokrojíme.

Autor: adys

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit