krémeše

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

krémeše

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

Těsto
listové těsto 500 g
Náplň
mléko 1 l
polotučné
žloutek 3 ks
2 ks
zlatý klas
mouka pšeničná hladká 2
máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 500 ml
2
smeta-fix dr.oetker
čokoládová poleva 1
dr. oetker

Na těsto:
• 500 g Listového těsta 
Na náplň:
• 1 l mléko polotučné 
• 3 žloutků 
• 2 balíčky Zlatého klasu 
• 2 zarovnaná KL hladké mouky 
• 250 g másla změklého 
• 100 g cukru moučkového 
• 500 ml smetany ke šlehání 33% 
• 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker 

Ještě potřebujeme:
• 1 plech na pečení (30 x 40 cm) 
• 1 elektrický ruční šlehač 

Postup:
• Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. První plát položíme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejným způsobem upečeme druhý plát. Doba pečení: asi 10 min.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
• Pláty necháme vychladnout.
• Na přípravu náplně smícháme 250 ml mléka se žloutky, Zlatým klasem a moukou a nalijeme do 750 ml vroucího mléka. Uvaříme krém a necháme ho za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech do másla zašleháváme vychladlý krém. Náplň rozetřeme na plát a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
• Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na náplň a rozetřeme.
• Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a druhý plát potřeme. Necháme ztuhnout a ostrým nožem nakrájíme na 24 dílů. Opatrně naskládáme na povrch moučníku a uložíme do chladničky. Před podáváním dokrojíme.

Autor: adys

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit