krémeše

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

krémeše

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8758 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 515 g
Tuky 676 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
listové těsto 500 g
Náplň
mléko 1 l
polotučné
žloutek 3 ks
2 ks
zlatý klas
mouka pšeničná hladká 2
máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 500 ml
2
smeta-fix dr.oetker
čokoládová poleva 1
dr. oetker

Na těsto:
• 500 g Listového těsta 
Na náplň:
• 1 l mléko polotučné 
• 3 žloutků 
• 2 balíčky Zlatého klasu 
• 2 zarovnaná KL hladké mouky 
• 250 g másla změklého 
• 100 g cukru moučkového 
• 500 ml smetany ke šlehání 33% 
• 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker 

Ještě potřebujeme:
• 1 plech na pečení (30 x 40 cm) 
• 1 elektrický ruční šlehač 

Postup:
• Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. První plát položíme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejným způsobem upečeme druhý plát. Doba pečení: asi 10 min.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
• Pláty necháme vychladnout.
• Na přípravu náplně smícháme 250 ml mléka se žloutky, Zlatým klasem a moukou a nalijeme do 750 ml vroucího mléka. Uvaříme krém a necháme ho za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech do másla zašleháváme vychladlý krém. Náplň rozetřeme na plát a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
• Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na náplň a rozetřeme.
• Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a druhý plát potřeme. Necháme ztuhnout a ostrým nožem nakrájíme na 24 dílů. Opatrně naskládáme na povrch moučníku a uložíme do chladničky. Před podáváním dokrojíme.

Autor: adys

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit