Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
30. 6. 2015
krémeše
krémeše

Na těsto:
• 500 g Listového těsta 
Na náplň:
• 1 l mléko polotučné 
• 3 žloutků 
• 2 balíčky Zlatého klasu 
• 2 zarovnaná KL hladké mouky 
• 250 g másla změklého 
• 100 g cukru moučkového 
• 500 ml smetany ke šlehání 33% 
• 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker 

Na ozdobení:
• 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker 

Ještě potřebujeme:
• 1 plech na pečení (30 x 40 cm) 
• 1 elektrický ruční šlehač 

Postup:
• Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. První plát položíme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejným způsobem upečeme druhý plát. Doba pečení: asi 10 min.
Elektrická trouba: 200°C
Horkovzdušná trouba: 180°C
• Pláty necháme vychladnout.
• Na přípravu náplně smícháme 250 ml mléka se žloutky, Zlatým klasem a moukou a nalijeme do 750 ml vroucího mléka. Uvaříme krém a necháme ho za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech do másla zašleháváme vychladlý krém. Náplň rozetřeme na plát a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
• Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na náplň a rozetřeme.
• Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a druhý plát potřeme. Necháme ztuhnout a ostrým nožem nakrájíme na 24 dílů. Opatrně naskládáme na povrch moučníku a uložíme do chladničky. Před podáváním dokrojíme.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 8758 kcal
  • Bílkoviny 161 g
  • Sacharidy 515 g
  • Tuky 676 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt