Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepy s čokoládovou polevou

Čokoládová poleva se používá při dekorování dortů, dezertů, řezů, koláčů i buchet. Dezertům propůjčuje nejen atraktivní vzhled ale i lahodnou chuť. Používá se v tekuté podobě a v chladu tuhne. Vyrábí z roztavené čokolády a případně dalších surovin, jako jsou tuk, sirup nebo likér. Ne každá tmavá poleva je však čokoládová – může jít o tukovou polevu obarvenou kakaem. Existuje víc variant čokoládové polevy – podle typu použité čokolády můžememluvit o polevě tmavé, bílé nebo mléčné.

Související články

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...