Recepty s listovým těstem
Listové těsto je dokonale univerzální – dá se použít tak na sladké jako i na slané pochoutky. Při pečení se jednotlivé listy těsta, které oddělují vrstvy tuku, oddělí a nafouknou. Výsledkem je nadýchané pečivo. Dají se z něho vytvořit tradiční croissanty, záviny i oblíbené kapsy a šátečky. A v náplních se fantazii meze nekladou – s jablky, pudinkem, oblíbeným džemem, nutelou, tvarohem nebo čokoládou. To jsou oblíbené sladké alternativy. A slané? Tam jsou možnosti snad ještě bohatší. Od špenátu, přes šunku, různé druhy sýra, nebo houby… Vše je dovoleno.
...
Listové těsto vyžaduje trochu času a trpělivosti, ale výsledek je ohromující – křehké, křupavé a chutné pečivo. Připravuje se pomocí opakovaného vrstvení těsta a másla.
Mohlo by se vám líbit:
Celý popis