Křupavý salát s kuřetem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Křupavý salát s kuřetem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2710 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 352 g
Tuky 115 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

salát 1 bal
rajčata cherry 6 ks
okurka 0.5 ks
chleba žitný 2
česnek 3
majonéza 1 bal
Hellmann\'s
med 3
kuřecí prsa 1 ks
sůl
pepř
olivový olej 3 PL
sójová omáčka 1 PL

Příprava

Umyjeme a osušíme všechny salátové listy a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na kostky, cherry rajčata přepůlíme. Na kuřecí maso si připravíme marinádu ze sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, lžičky medu a 1 utřeného stroužku česneku. Marinádu natřeme na kuřecí prso a necháme ho zhruba 10 minut odpočinout. Následně jej opečeme na pánvi do zrůžovění. Krajíce žitného chleba potřeme překrojeným stroužkem česneku a následně nakrájíme na kostičky a upečeme v troubě rozehřáté na 180˚C až budou lehké a křupavé. V misce smícháme majonézu se solí, pepřem, přidáme med a 1-2 stroužky utřeného česneku. Salát přelijeme zálivkou, položíme na ně teplé kuřecí maso. Vše posypeme krutony z pečiva. Do salátu je možné přidat oblíbenou zeleninu nebo sýr dle chuti.
Autor: anilvap

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit