Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangovo-jahodové špalky

Mangovo-jahodové špalky

4/5 Počet hodnocení: 32
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 880 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 209 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Léto bez zmrzliny jako by ani nebylo. Nenechte se ale omezovat balenými nanuky. Ty nejlepší – plné ovoce a šťávy – si můžete udělat doma, třeba jako mangovo-jahodové špalky. Děti budou šťastné a vy se krásně zchladíte!

 

Suroviny

Postup

1

Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Dejte stranou vychladit.

2

Mango oloupejte, rozřízněte, odstraňte pecku a vydlabejte ovocnou dužinu. Tu pak rozmačkejte s polovinou citronové šťávy a proceďte přes co nejjemnější sítko. K jahodám přidejte citronovou šťávu a udělejte s nimi totéž.

3

Pak do každého pyré přilijte po polovině zchladlé cukrové vody. Nyní začněte plnit osm formiček na nanuky: můžete si udělat jen mangové a jahodové anebo vrstvy střídat, a získat tak dvoubarevné mangovo-jahodové dobroty.

Do hmoty zapíchněte dřívka a dejte do mrazáku. Mrazte minimálně čtyři hodiny.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...