Mangovo-jahodové špalky

Mangovo-jahodové špalky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (32)
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 880 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 209 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Léto bez zmrzliny jako by ani nebylo. Nenechte se ale omezovat balenými nanuky. Ty nejlepší – plné ovoce a šťávy – si můžete udělat doma. Děti budou šťastné a vy se krásně zchladíte!

Suroviny

krupicový cukr 160 g
mango 200 g
citronová štáva 2 PL
jahody 250 g
pokrájené

Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Dejte stranou vychladit.

Mango oloupejte, rozřízněte, odstraňte pecku a vydlabejte ovocnou dužinu. Tu pak rozmačkejte s polovinou citronové šťávy a proceďte přes co nejjemnější sítko. K jahodám přidejte citronovou šťávu a udělejte s nimi totéž. Pak do každého pyré přilijte po polovině zchladlé cukrové vody. Nyní začněte plnit osm formiček na nanuky: můžete si udělat jen mangové a jahodové anebo vrstvy střídat, a získat tak dvoubarevné mangovo-jahodové dobroty. Do hmoty zapíchněte dřívka a dejte do mrazáku. Mrazte minimálně čtyři hodiny.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit