0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s mangem

Mango je tropické ovoce, které má původ v jižní Indii. Je velmi sladké a šťavnaté. Velikost se může pohybovat od velikosti broskve až po meloun. Jeho barva může být žlutá, zelená až červená či kombinace těchto barev. Slupku z manga nejíme - obvykle se plod překrojí, vyjme se pecka a dužina se vydlabe lžící, podobně jako v případě avokáda, či kiwi. Mango však můžeme také oloupat a dužinu pokrájet na kousky. Pokud mango dáme vychladit, zjemníme jeho mazlavou chuť. Výborně se hodí do dezertů, ale také do salátů či masových pokrmů. Dá se z něj vyrobit i výborné čatní či kompot, ovocné pyré nebo džem.

...

  
Mango je bohaté na vitamín C a betakaroten. Významný je i obsah vitamínu E, vitamínů skupiny B, hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje však také spoustu cukru, proto jeho nadměrná konzumace může vést ke vzniku zubního kazu. Doporučuje se vypláchnout si po konzumaci manga ústa vodou. Ale pozor! Ne zapíjet ho. Zapíjení manga jakoukoli tekutinou může způsobit křeče a nepříjemné bolesti břicha.


Celý popis

Obchod Apetit