Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia
Soutěž
o dort na obálku

Pistáciový dort k 15.narozeninám Apetitu

Popis receptu: 

Tento dort má úžasnou oříškovou chuť. Oříšková mouka se může, ale i nemusí použít, záleží čistě na vaší chuti. Pistáciový krem si v kombinaci s malinovým krémem jistě zamilujete.

Autor: Eva Jungová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    6 vajíček

    6 lžic hladké mouky

    3 lžíce lískooříškové mouky

    240g cukru krupice

    1 lžička vanilkového extraktu

    1 balíček kypřícího přášku

     

    Krém:

    500g mascarpone

    500g tvarohu

    500ml smetany ke šleháni

    70g pistáciové pasty

    300g malinového pyré

    cukr dle chuti

    oblíbené ovoce

Příprava jídla

Troubu si předehřejeme na 170°C, formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem, dno i boky.

Bílky s třetinou cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme se zbylým cukrem do husté světlé pěny, poté přidáme vanilku. Mezitím smícháme obě mouky a kypřící prášek. Do vyšlehaných žloutků vmícháváme po třetinách moučnou směs a bílky.

Poté vlijeme do formy a pečeme 35-45 minut. Necháme zchladnout na mřížce.

Až dáme dort do trouby, malinové pyre svaříme spolu s trochou cukru na polovinu jeho hmotnosti a nechámy vychladnout.

Na pistáciový krém si vyšleháme polovinu mascarpone, polovinu tvarohu, polovinu smetany a trochou cukru v polotuhý krém, přidáváme postupně pistaciovou pastu a šleháme, než bude krém pevný.

Druhé poloviny surovin na krém vyšleháme úplně stejně a opět v polovině šlehání vlijeme zredukované malinové pyre a došleháme.

Pak už jen rozřízneme korpus, promažeme malinovým krémem a do každého patra přidáme oblíbené ovoce. Strany a vršek korpusu natřeme pistaciovým krémem a ozdobíme podle fantazie.

Ať chutná :)

Přidat komentář