Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 71
Více než hodinu Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5953 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 250 g
Tuky 484 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravit tento narozeninový pistáciový dort s malinovým krémem je hračka. Jednoduchý vanilkový korpus promažte malinovým krémem, přidejte ovoce (borůvky, maliny, pokrájené jahody) a sestavený dort obmažte pistáciovým krémem. Dort ozdobte podle fantazie. Skvělé je ovoce, jedlé květy, sněhové pusinky nebo čokoládové pralinky.

Suroviny

Na korpus
vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka lískooříšková 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
cukr
dle chuti
tvaroh 500 g
ovoce

Postup

1

Troubu si předehřejte na 170 °C, formu o průměru 23 cm vyložte pečícím papírem, dno i boky.

2

Bílky s třetinou cukru vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky šlehejte se zbylým cukrem do husté světlé pěny, poté přidejte vanilku. Mezitím smíchejte obě mouky a kypřící prášek. Do vyšlehaných žloutků vmíchejte po třetinách moučnou směs a bílky.

3

Poté těsto nalijte do formy a pečte 35–45 minut. Hotový dort nechte vychladnout na mřížce.

4

Jakmile dáte péct dort do trouby, svařte malinové pyré spolu s trochou cukru na polovinu jeho hmotnosti a nechte vychladnout.

5

Na pistáciový krém si vyšlehejte polovinu mascarpone, polovinu tvarohu, polovinu smetany s trochou cukru v polotuhý krém. Postupně přidejte pistáciovou pastu a šlehejte, než bude krém pevný.

6

Druhou polovinu surovin na krém vyšlehejte úplně stejně a opět v polovině šlehání vlijte zredukované malinové pyré a vyšlehejte.

7

Pak už jen korpus dvakrát prořízněte, promažte malinovým krémem a přidejte oblíbené ovoce. Strany a vršek korpusu natřete pistáciovým krémem a ozdobte podle fantazie.

Autor: Jirka141

Apetit magazín