0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciový dort k 15.narozeninám Apetitu

Pistáciový dort k 15.narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5953 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 250 g
Tuky 484 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
vejce 6 ks
mouka pšeničná hladká 6 PL
mouka lískooříšková 3 PL
krupicový cukr 3 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
mascarpone 500 g
tvaroh 500 g
smetana ke šlehání 500 ml
pistáciová pasta 70 g
maliny 300 g
nejlépe malinového pyré
cukr
ovoce

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 170°C, formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem, dno i boky.

2

Bílky s třetinou cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme se zbylým cukrem do husté světlé pěny, poté přidáme vanilku. Mezitím smícháme obě mouky a kypřící prášek. Do vyšlehaných žloutků vmícháváme po třetinách moučnou směs a bílky.

3

Poté vlijeme do formy a pečeme 35-45 minut. Necháme zchladnout na mřížce.

4

Až dáme dort do trouby, malinové pyre svaříme spolu s trochou cukru na polovinu jeho hmotnosti a nechámy vychladnout.

5

Na pistáciový krém si vyšleháme polovinu mascarpone, polovinu tvarohu, polovinu smetany a trochou cukru v polotuhý krém, přidáváme postupně pistaciovou pastu a šleháme, než bude krém pevný.

6

Druhé poloviny surovin na krém vyšleháme úplně stejně a opět v polovině šlehání vlijeme zredukované malinové pyre a došleháme.

7

Pak už jen rozřízneme korpus, promažeme malinovým krémem a do každého patra přidáme oblíbené ovoce. Strany a vršek korpusu natřeme pistaciovým krémem a ozdobíme podle fantazie.

Ať chutná :)

Autor: Jirka141

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit