Polévka z pastináku a jablek

Polévka z pastináku a jablek

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 227 g
Tuky 29 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, kterou budete ochutnávat tak dlouho, až ji prostě sníte...

Související recepty

Suroviny

máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
a trocha navíc podle potřeby
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
pastinák 800 g
oloupaného a nakrájeného na 2cm špalíčky
česnek 2 stroužky
jablka 300 g
vývar zeleninový 1 l
nebo drůbežího
mléko 150 ml
nebo smetany na vaření
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj
několik lístků

1 Máslo a olej nechte rozehřát v hrnci, přidejte cibuli a opečte ji dosklovita. Poté přisypte pastinák a zvolna jej opékejte dozlatova.

2 Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a spolu s česnekem přidejte do hrnce a vše ještě 2–3 minuty opékejte. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 15–20 minut, aby pastinák změkl. Rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte mléko nebo smetanu a dochuťte solí.

3 V pánvi rozehřejte zhruba 2 lžíce oleje, opečte na něm šalvějové lístky a pak je lehce rozdrobte mezi prsty. Polévku rozdělte do talířů a ozdobte ji šalvějí, olivovým olejem a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit