0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z pastináku a jablek

Polévka z pastináku a jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z pastináku a jablek

4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 227 g
Tuky 29 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, kterou budete ochutnávat tak dlouho, až ji prostě sníte...

Suroviny

máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
+ trocha navíc podle potřeby
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
pastinák 800 g
oloupaný a nakrájený na 2cm špalíčky
česnek 2 stroužky
jablko 300 g
vývar zeleninový 1 l
nebo drůbežího
mléko 150 ml
nebo smetana na vaření
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj
několik lístků

1 Máslo a olej nechte rozehřát v hrnci, přidejte cibuli a opečte ji dosklovita. Poté přisypte pastinák a zvolna jej opékejte dozlatova.

2 Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a spolu s česnekem přidejte do hrnce a vše ještě 2–3 minuty opékejte. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 15–20 minut, aby pastinák změkl. Rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte mléko nebo smetanu a dochuťte solí.

3 V pánvi rozehřejte zhruba 2 lžíce oleje, opečte na něm šalvějové lístky a pak je lehce rozdrobte mezi prsty. Polévku rozdělte do talířů a ozdobte ji šalvějí, olivovým olejem a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit