Pečené bylinkové brambory

Pečené bylinkové brambory

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1959 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 288 g
Tuky 66 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, ale přitom elegantní a sofistikovaná příloha zaručí, že z vás u nedělního oběda bude hvězda.

Související recepty

Suroviny

brambory 1.5 kg
varný typ A, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
olivový olej 2 PL
tymián snítek
čerstvý, lístky odrhnuté
rozmarýn 2 snítky
lístky, nasekané
sůl
máslo 3 PL
rozpuštěného

1 Troubu předehřejte na 200°C. V míse promíchejte brambory s olejem a bylinkami, štědře osolte a ještě jednou promíchejte. Plátky vyskládejte do pekáčku, pokapejte máslem a dejte je péct na cca 1 hodinu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit