0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené bylinkové brambory

Pečené bylinkové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené bylinkové brambory

3.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2154 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 298 g
Tuky 80 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá, ale přitom elegantní a sofistikovaná příloha zaručí, že z vás u nedělního oběda bude hvězda.

Suroviny

brambory 1.5 kg
varný typ A, oloupané a nakrájené na tenké plátky
olivový olej 3 PL
tymián 3 snítky
čerstvý, lístky odrhnuté
rozmarýn 2 snítky
lístky nasekané
sůl
máslo 3 PL
rozpuštěné

1 Troubu předehřejte na 200°C. V míse promíchejte brambory s olejem a bylinkami, štědře osolte a ještě jednou promíchejte. Plátky vyskládejte do pekáčku, pokapejte máslem a dejte je péct na cca 1 hodinu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit