Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drobenkový koláč s jablky

Rafinovaně jednoduchý a jednoduše rafinovaný…

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 2 hrnky hladké mouky
    • 2/3 hrnku krupicového cukru
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 125 g másla
    • 3 jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na čtvrtky a na plátky
    • 2 vejce
    • 1 hrnek smetany ke šlehání
    • 1/2 hrnku zakysané smetany nebo hustého smetanového jogurtu
    • 1/2 hrnku hnědého cukru
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • špetka soli
    • moučkový cukr na posypání

    NA DROBENKU

    • 1/2 hrnku polohrubé mouky
    • 1/3 hrnku krupicového cukru
    • špetka skořice
    • špetka soli
    • 125 g másla

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 175°C a vymažte či vyložte pečicím papírem formu o průměru 20 cm.

2 V robotu promixujte mouku, cukr a kypřicí prášek. Přidejte máslo a promixujte na drobenku. Zhruba 3/4 jí vsypte na dno formy, neupěchovávejte, jen s formou kružte, ať se drobenka rozloží, a trochu ji vyhrňte i do stran. Na drobenku nasypte jablka tak, aby se nedotýkala stěn formy. Posypte zbylou drobenkou a dejte péct do trouby na 20 minut.

3 Mezitím v misce prošlehejte vejce, smetanu, zakysanou smetanu, cukr, vanilku a špetku soli. Koláč po 20 minutách vytáhněte a vlijte na něj připravenou směs. Vraťte do trouby a pečte ještě 20 minut.

4 V misce promněte všechny ingredience na drobenku – měly by tvořit větší hrudky. Posypte jimi koláč a vraťte ještě na 20 minut do trouby. Hotový koláč vytáhněte a nechte 10–15 minut stát, pak jej opatrně vyjměte z formy a nechte vychladnout. Podávejte sypaný moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný drink s Lilletem

Polévka z pastináku a jablek

Hovězí oháňka na víně

Pečené bylinkové brambory

Přidat komentář