Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí oháňka na víně

I s levnějšími kousky masa můžete čarovat. Na hlavní chod jsme použili hovězí oháňku, ze které se obvykle dělá spíš polévka, a výsledek nás nadchl.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2H
Dušení 2:00
Maso

Ingredience

    • 2 kg masité hovězí oháňky, nasekané na špalíky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rostlinný olej na opékání
    • 500 g červené cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce rajského protlaku
    • 300 ml červeného portského vína
    • 500 ml vývaru nebo vody
    • několik snítek tymiánu
    • 500 g žampionů, na čtvrtky či na plátky
    • 1–2 lžíce másla
    • nasekaná hladkolistá petržel k podávání

Příprava jídla

Oháňku osolte, opepřete a opečte na rozehřátém oleji ze všech stran dohněda. Vyjměte z hrnce, vsypte do něj cibuli a opečte ji dozlatova. Přidejte protlak, krátce jej zarestujte, vraťte oháňku, přilijte víno a nechte jej krátce odvařit. Pak přilijte vývar nebo vodu a přidejte tymián. Přiklopte a duste v troubě či na plotně zhruba hodinu a půl až dvě nebo doměkka. Průběžně kontrolujte a případně dolijte tekutinu. Pokud budete oháňku dusit v troubě, na posledních 20 minut ji odklopte, aby omáčka zhoustla a trochu se zapekla – omáčce i oháňce to dodá na chuti. Pozor ale, nevyvařte ji na tuk!

2 Žampiony opečte krátce na másle, osolte, opepřete a vmíchejte k oháňce. Podávejte sypané petrželkou s pečenými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Pro změnu můžete omáčku zjemnit smetanou nebo crème fraîche.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný drink s Lilletem

Polévka z pastináku a jablek

Pečené bylinkové brambory

Drobenkový koláč s jablky

Přidat komentář