Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žluté kuřecí kari s bramborami

Žluté kuřecí kari s bramborami

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 226 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S bramborami se tu pracuje jako se zeleninou, přílohou je rýže. Toto jídlo doporučujeme připravit den předem, rozloží se v něm vůně a chuti.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
vývar kuřecí 200 ml
žlutá
rybí omáčka 3 PL
sůl
pepř
K podávání
kokosový krém
koriandr čerstvý hrst

Postup

1

Brambory pět minut předvařte v osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli; trvá to pět až osm minut.

2

V kastrolu přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Vmíchejte kari pastu, pak přidejte rybí omáčku a cukr. Stáhněte plamen a přisypte brambory, cibuli a kuře. Deset minut vařte, aby byly brambory i maso křehké. Osolte a opepřete.
 

3

Rozdělte do misek, zakápněte trochou husté kokosové smetany (krému) a posypte koriandrem. Podávejte s rýží.

Komentáře

04.09.2007 22:23
Recept se nachází v č.5/06, str.59

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...