S bramborami se tu pracuje jako se zeleninou, přílohou je rýže. Toto jídlo doporučujeme připravit den předem, rozloží se v něm vůně a chuti.
Suroviny
brambory
750
g
rostlinný olej
1
PL
cibule
1
ks
kokosové mléko
400
g
vývar kuřecí
200
ml
kari pasta
2
PL
žlutá
rybí omáčka
3
PL
krupicový cukr
2
PL
kuřecí prsa
4
ks
sůl
pepř
K podávání
kokosový krém
koriandr čerstvý
hrst
Postup
1
Brambory pět minut předvařte v osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a dozlatova na něm osmahněte cibuli; trvá to pět až osm minut.
2
V kastrolu přiveďte k varu kokosové mléko a vývar. Vmíchejte kari pastu, pak přidejte rybí omáčku a cukr. Stáhněte plamen a přisypte brambory, cibuli a kuře. Deset minut vařte, aby byly brambory i maso křehké. Osolte a opepřete.
3
Rozdělte do misek, zakápněte trochou husté kokosové smetany (krému) a posypte koriandrem. Podávejte s rýží.
Komentáře