0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové kari s řapíkatým celerem

Zeleninové karí s chilli a kardamomem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové kari s řapíkatým celerem

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9415 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 66 g
Tuky 1009 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár kousků zeleniny, pár triků, a jak božské jídlo vznikne!

Suroviny

lilek 2 ks
střeně velký
slunečnicový olej 1 l
na smažení lilků + 3 lžíce na přípravu kari
paprika 2 ks
barevná, masitá, na kousky
řapíkatý celer 1 ks
střední, světlou část
cibule 1 ks
na klínky
česnek 2 stroužky
na plátky
malá,na osminky nebo na kousky
kari koření 2 ČL
koření
chilli sušené 1 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
či pálivá
kardamom
hořčice hrubozrnná 1 PL
kremžské
ocet 2 PL
sůl

Postup

1

Lilky nakrájejte na tenčí kolečka. Každé jemně, ale důkladně osolte a poprašte kurkumou.

2

Nechte aspoň hodinu odstát, aby lilek pustil tekutinu. Pak ho doslova vyždímejte a ještě osušte na kuchyňském papíru.

3

Do kastrůlku nalijte půl litru oleje. Až se prohřeje na střední teplotu, vložte do něj lilky a pomalu je smažte.

4

Ve velké těžké pánvi rozpalte zbytek oleje, vsypte cibuli i česnek a krátce osmahněte.

5

Přidejte rajčata, a jakmile pustí šťávu, přihoďte proužky celeru, kousky papriky a promíchejte.

6

Přisypte všechno koření; řiďte se vlastní chutí, ale určitě použijte přinejmenším směs kari, papriku a kurkumu. Vše asi deset minut, poduste; směs můžete i trochu podlít.

7

Až kolečka lilků zezlátnou, vyjměte je na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk. Pak je přidejte ke karí směsi a dochuťte hořčicí a octem. Ještě krátce, asi dvě minuty, poduste a podávejte s čočkovými koláčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.55

Anonym

Takto toto jídlo je skutečně luxusní! Dělám ho už dva roky, přesně podle receptu a nemá chybu. Pro masožravce možno doplnit i vepřovými nudličkami, ale nutno říct, že bezmasá verze je lepší. Podávám s chlebovými plackami, zakysanou smetanou (uklidní rozpálený jazyk) a pivem.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč