0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové kari s řapíkatým celerem

Zeleninové karí s chilli a kardamomem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové kari s řapíkatým celerem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9415 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 66 g
Tuky 1009 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pár kousků zeleniny, pár triků, a jak božské jídlo vznikne!

Suroviny

lilek 2 ks
střeně velký
slunečnicový olej 1 l
na smažení lilků + 3 lžíce na přípravu kari
kurkuma (mletá) 1 PL
paprika 2 ks
barevná, masitá, na kousky
řapíkatý celer 1 ks
střední, světlou část
cibule 1 ks
na klínky
česnek 2 stroužky
na plátky
rajče 2 ks
malá,na osminky nebo na kousky
kari koření 2 ČL
koření
chilli sušené 1 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
či pálivá
kardamom
kurkuma (mletá) 1 ČL
hořčice hrubozrnná 1 PL
kremžské
ocet 2 PL
sůl

Postup

1

Lilky nakrájejte na tenčí kolečka. Každé jemně, ale důkladně osolte a poprašte kurkumou.

2

Nechte aspoň hodinu odstát, aby lilek pustil tekutinu. Pak ho doslova vyždímejte a ještě osušte na kuchyňském papíru.

3

Do kastrůlku nalijte půl litru oleje. Až se prohřeje na střední teplotu, vložte do něj lilky a pomalu je smažte.

4

Ve velké těžké pánvi rozpalte zbytek oleje, vsypte cibuli i česnek a krátce osmahněte.

5

Přidejte rajčata, a jakmile pustí šťávu, přihoďte proužky celeru, kousky papriky a promíchejte.

6

Přisypte všechno koření; řiďte se vlastní chutí, ale určitě použijte přinejmenším směs kari, papriku a kurkumu. Vše asi deset minut, poduste; směs můžete i trochu podlít.

7

Až kolečka lilků zezlátnou, vyjměte je na kuchyňský papír, který odsaje přebytečný tuk. Pak je přidejte ke karí směsi a dochuťte hořčicí a octem. Ještě krátce, asi dvě minuty, poduste a podávejte s čočkovými koláčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Takto toto jídlo je skutečně luxusní! Dělám ho už dva roky, přesně podle receptu a nemá chybu. Pro masožravce možno doplnit i vepřovými nudličkami, ale nutno říct, že bezmasá verze je lepší. Podávám s chlebovými plackami, zakysanou smetanou (uklidní rozpálený jazyk) a pivem.

Obchod Apetit