0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Indické květákové kari s hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 840 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 51 g
Tuky 52 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý jogurt.

Suroviny

olej 3 PL
nebo ghí
kari koření 3 PL
římský kmín 1 ČL
drcený
na růžičky
hrášek 1
čerstvý, lze nahradit mrazeným
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na ozdobu
mletá, na poprášení
koriandr čerstvý
čerstvé

Postup

1

Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

2

Osolte a zastříkněte lžící vody.

3

Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody.

4

Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.

5

Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.81

Anonym

Když jsem toto jídlo vařila podruhé, přidala jsem nakonec navíc zakysanou smetanu. Skvělé!

Anonym

misto vody staci pridat 100 ml kokosoveho mleka a mate skurecne curry....

Anonym

Ráda bych recept vyzkoušela, ale nevím, kde se dá sehnat žlutá kari pasta - všude vidím pouze červenou nebo zelenou...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč