Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý jogurt.
Suroviny
Postup
Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.
Osolte a zastříkněte lžící vody.
Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody.
Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.
Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů)
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů)
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů)
- 15 bezlepkových jídel, která připravíte z běžných surovin(15 receptů)
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů)
Komentáře
Anonym
03.09.2007 15:03
Apetit 9/05
Anonym
13.11.2007 16:25
se zakysanou smetanou
Anonym
24.05.2008 17:30
kokosove mleko misto vody
Anonym
13.08.2008 08:05
Žlutá kari pasta