Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Indické květákové kari s hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

4.1/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 840 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 51 g
Tuky 52 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý jogurt.

Suroviny

olej 3 PL
nebo ghí
kari koření 3 PL
římský kmín 1 ČL
drcený
na růžičky
hrášek 1
čerstvý, lze nahradit mrazeným
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na ozdobu
mletá, na poprášení
koriandr čerstvý
čerstvé

Postup

1

Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

2

Osolte a zastříkněte lžící vody.

3

Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody.

4

Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.

5

Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

13.08.2008 08:05
Ráda bych recept vyzkoušela, ale nevím, kde se dá sehnat žlutá kari pasta - všude vidím pouze červenou nebo zelenou...
24.05.2008 17:30
misto vody staci pridat 100 ml kokosoveho mleka a mate skurecne curry....
13.11.2007 16:25
Když jsem toto jídlo vařila podruhé, přidala jsem nakonec navíc zakysanou smetanu. Skvělé!
03.09.2007 15:03
Recept se nachází v č.9/05, str.81

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč