Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 744 kcal
Bílkoviny 21 g
Cukr 45 g
Tuky 48 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý jogurt.

Suroviny

olej 3 PL
lze nahradit přepuštěným máslem
kari pasta žlutá 3 PL
kmín 1 ČL
drcený
květák 500 g
opláchnutého a rozebraného na drobné růžičky
hrášek 1
čerstvý, lze nahradit mrazeným
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na ozdobu
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá, na poprášení
koriandr
čerstvé
1. Ve větším silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm za stálého míchání smažte kari pastu. Přisypte kmín a květák. Promíchejte, aby se růžičky pěkně obalily kořením.

2. Osolte a zastříkněte lžící vody. Pak kastrol přikryjte a květák duste asi deset minut. Měl by pustit trochu šťávy; pokud by omáčka byla příliš suchá, přijdejte do ní pár kapek vody. Duste jen tak dlouho, aby květák zkřehl, ale zůstal ještě křupavý, nikoli rozvařený do mazlava. Dochuťte solí a pepřem.

3. Tak pět minut před koncem přisypte hrášek a promíchejte. Podávejte ozdobené lístky koriandru a poprášené kurkumou. Skvělou přílohou jsou chlebové placky, případně rýže.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit