Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 729 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 42 g
Tuky 9 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka z kokosového mléka je mimořádně jemná a lahodně pikantní.

Suroviny

rybí omáčka 1 PL
krevety 500 g
čerstvé loupané
sůl
rýže
vařená k podávání
koriandr čerstvý
nebo bazalka

Postup

1

Na kolečka nakrájenou cibuli smíchejte se lžící zelené kari pasty a krátce nasucho opečte ve woku nebo v kastrolu.

2

Přilijte půl litru kokosového mléka a lžíci rybí omáčky a přiveďte k varu.

3

Přidejte 500 g čerstvých loupaných krevet a povařte je dorůžova.

4

Dosolte a podávejte s rýží, ozdobené koriandrem nebo bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín