Omáčka z kokosového mléka je mimořádně jemná a lahodně pikantní.
Suroviny
cibule
1
ks
kari pasta zelená
1
PL
kokosové mléko
500
ml
rybí omáčka
1
PL
krevety
500
g
čerstvé loupané
sůl
rýže
vařená k podávání
koriandr čerstvý
nebo bazalka
Postup
1
Na kolečka nakrájenou cibuli smíchejte se lžící zelené kari pasty a krátce nasucho opečte ve woku nebo v kastrolu.
2
Přilijte půl litru kokosového mléka a lžíci rybí omáčky a přiveďte k varu.
3
Přidejte 500 g čerstvých loupaných krevet a povařte je dorůžova.
4
Dosolte a podávejte s rýží, ozdobené koriandrem nebo bazalkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- 35 receptů, ze kterých sestavíte kompletní thajské menu(35 receptů )