Thajské krevetové kari

Thajské krevetové kari

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 729 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 42 g
Tuky 9 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka z kokosového mléka je mimořádně jemná a lahodně pikantní.

Suroviny

cibule 1 ks
kari pasta zelená 1 PL
kokosové mléko 500 ml
rybí omáčka 1 PL
krevety 500 g
čerstvé loupané
sůl
rýže
vařená k podávání
koriandr
nebo bazalka

1 Na kolečka nakrájenou cibuli smíchejte se lžící zelené kari pasty a krátce nasucho opečte ve woku nebo v kastrolu.

2 Přilijte půl litru kokosového mléka a lžíci rybí omáčky a přiveďte k varu.

3 Přidejte 500 g čerstvých loupaných krevet a povařte je dorůžova.

4 Dosolte a podávejte s rýží, ozdobené koriandrem nebo bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit