Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s drceným hráškem a šunkou

Hrášek plus šunka – a taky smetana – ladí nejen v polévce! Mražený hrášek je sázka na jistotu, ale v sezoně, jako právě teď, můžete použít i čerstvý.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g sušených špaget
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno 
    • 1–2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 200 g kvalitní vařené šunky (nejlépe italské prosciutto cotto), nakrájené na kostičky
    • 100–150 ml smetany ke šlehání 
    • 250 g mraženého hrášku
    • mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
    • najemno nastrouhaný sýr pecorino nebo parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Špagety uvařte al dente podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak je sceďte a vraťte do hrnce s 1–2 lžícemi vody z vaření.

2 Mezitím rozehřejte v pánvi na středním ohni olej, vsypte cibuli, česnek a šunku a opékejte, aby cibule změkla (3–4 minuty) a šunka se zabarvila, pozor, nepřipalte česnek. Pak vlijte smetanu, přiveďte k mírnému varu. Vsypte hrášek, zvolna vařte, aby změkl (2–3 minuty), odstavte, podle chuti osolte a opepřete a část hrášku podrťte nahrubo.

3 Hráškovou směs vmíchejte do těstovin, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte horké nebo teplé posypané sýrem a hrubě mletým barevným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Tahle neodolatelná smetanová omáčka chutná hlavně dětem a má mnoho variací. Hrášek můžete nahradit například na plátky nakrájenými žampiony, které opečete společně se šunkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí špagety se sugem

Petrželkové stracci s uzeným kuřetem, kapary a česnekovým olejem

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

REKLAMA

Přidat komentář