0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

tagliatelle s fenyklem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Tagliatelle s fenyklem, uzeným pstruhem a zakysanou smetanou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1966 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 236 g
Tuky 71 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Představujeme vám novou kombinaci chutí ve spojení s těstovinami. Pokud neseženete uzeného pstruha, sáhněte spíš po makrele než po lososovi.

Suroviny

máslo 20 g
olivový olej panenský 1 PL
šalotka 2 ks
větší, nadrobno
fenykl 1 ks
bulva nakrájená na tenké plátky, nať uschovaná na ozdobení
česnek 2 stroužky
na tenké plátky na mandolíně
tymián 2 ČL
lístky
tagliatelle 350 g
sušené
sůl mořská
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
pstruh uzený 250 g
bez kostí a kůže
zakysaná smetana
tučná (30%), k podávání
pepř růžový
drcený
parmazán
nastrouhaný najemno, k podávání

Postup

1

Máslo a olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním ohni, vsypte šalotky, fenykl, česnek a tymián a za občasného promíchání opékejte, až směs zkaramelizuje (15–20 minut).

2

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, odložte přitom trochu vody (50–100 ml).

3

Těstoviny přidejte do pánve spolu s citronovou šťávou a takovým množstvím vody z vaření těstovin, aby vznikla lehká omáčka.

4

Podle chuti osolte a podávejte s nalámaným uzeným pstruhem, kopečkem zakysané smetany, pořád- nou špetkou drceného růžového pepře, parmazánem a odloženou fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC
Karamelizující směsi v pánvi můžete pomoci zarovnanou lžičkou krupicového cukru, ale jenom jednou, maximálně dvěma!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit