Představujeme vám novou kombinaci chutí ve spojení s těstovinami. Pokud neseženete uzeného pstruha, sáhněte spíš po makrele než po lososovi.
Suroviny
Postup
Máslo a olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním ohni, vsypte šalotky, fenykl, česnek a tymián a za občasného promíchání opékejte, až směs zkaramelizuje (15–20 minut).
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, odložte přitom trochu vody (50–100 ml).
Těstoviny přidejte do pánve spolu s citronovou šťávou a takovým množstvím vody z vaření těstovin, aby vznikla lehká omáčka.
Podle chuti osolte a podávejte s nalámaným uzeným pstruhem, kopečkem zakysané smetany, pořád- nou špetkou drceného růžového pepře, parmazánem a odloženou fenyklovou natí.
NĚCO NAVÍC
Karamelizující směsi v pánvi můžete pomoci zarovnanou lžičkou krupicového cukru, ale jenom jednou, maximálně dvěma!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )