0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s drceným hráškem a šunkou

Špagety s drceným hráškem a šunkou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 174 g
Tuky 105 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrášek plus šunka – a taky smetana – ladí nejen v polévce! Mražený hrášek je sázka na jistotu, ale v sezoně, jako právě teď, můžete použít i čerstvý.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
šušené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
šunka 200 g
vařená, kvalitní (nejlépe italská prosciutto cotto), nakrájená na kostičky
(100–150 ml)
mražený hrášek 250 g
pepř barevný
čerstvě mletý
lez nahradit paramazánem, nastrouhaný najemno, k podávání

1 Špagety uvařte al dente podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak je sceďte a vraťte do hrnce s 1–2 lžícemi vody z vaření.

2 Mezitím rozehřejte v pánvi na středním ohni olej, vsypte cibuli, česnek a šunku a opékejte, aby cibule změkla (3–4 minuty) a šunka se zabarvila, pozor, nepřipalte česnek. Pak vlijte smetanu, přiveďte k mírnému varu. Vsypte hrášek, zvolna vařte, aby změkl (2–3 minuty), odstavte, podle chuti osolte a opepřete a část hrášku podrťte nahrubo.

3 Hráškovou směs vmíchejte do těstovin, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte horké nebo teplé posypané sýrem a hrubě mletým barevným pepřem.

NĚCO NAVÍC
Tahle neodolatelná smetanová omáčka chutná hlavně dětem a má mnoho variací. Hrášek můžete nahradit například na plátky nakrájenými žampiony, které opečete společně se šunkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč