Hrášek plus šunka – a taky smetana – ladí nejen v polévce! Mražený hrášek je sázka na jistotu, ale v sezoně, jako právě teď, můžete použít i čerstvý.
Suroviny
Postup
Špagety uvařte al dente podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Pak je sceďte a vraťte do hrnce s 1–2 lžícemi vody z vaření.
Mezitím rozehřejte v pánvi na středním ohni olej, vsypte cibuli, česnek a šunku a opékejte, aby cibule změkla (3–4 minuty) a šunka se zabarvila, pozor, nepřipalte česnek. Pak vlijte smetanu, přiveďte k mírnému varu. Vsypte hrášek, zvolna vařte, aby změkl (2–3 minuty), odstavte, podle chuti osolte a opepřete a část hrášku podrťte nahrubo.
Hráškovou směs vmíchejte do těstovin, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte horké nebo teplé posypané sýrem a hrubě mletým barevným pepřem.
NĚCO NAVÍC
Tahle neodolatelná smetanová omáčka chutná hlavně dětem a má mnoho variací. Hrášek můžete nahradit například na plátky nakrájenými žampiony, které opečete společně se šunkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )