0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Petrželkové stracci s uzeným kuřetem, kapary a česnekovým olejem

Petrželkové stracci s uzeným kuřetem, kapary a česnekovým olejem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2729 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 225 g
Tuky 143 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když použijete kupované těstoviny (klidně špenátové), jídlo bude rázem velmi snadné. Petrželkou na posypání pak nešetřete.

Suroviny

na tenké plátky
kapary 20 g
v soli, propláchnuté
citron ½ ks
kůra a šťáva (nebo podle chuti)
vinný ocet červený 1 PL
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá
klínky, k podávání
Na petrželkové těsto
petrželka 300 g
hladkolistá
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 300 g
typ 00 + na poprášení
sůl mořská
Na česnekový olej
olivový olej panenský 100 ml
česnek 4 stroužky
natenko nakrájený (např. na mandolíně)

Postup

1

Na petrželkové těsto spařte petrželku ve vroucí vodě, aby se rozjasnila její barva (cca 10 sekund), sceďte, osvěžte pod tekoucí studenou vodou a přebytečnou vodu vymačkejte. Petrželku nasekejte v robotu spolu s vejci, aby byla najemno, přidejte mouku a pořádnou špetku soli a zpracovávejte, až se utvoří těsto.

2

Vyklopte na mírně pomoučněnou plochu, prohněťte dohladka, pak zabalte do potravinářské fólie a odložte na 1 hodinu odpočívat.

3

Mezitím připravte česnekový olej. Olej a česnek zahřejte v rendlíčku na mírném ohni a nechte česnek smažit, než začne zlátnout (4–6 minut). Dejte stranou.

4

Těsto rozdělte na čtvrtiny a pak je po jedné (ostatní kusy udržujte zakryté, aby neoschly) rozválejte na nejsilnějším nastavení strojku na těstoviny, mírně je poprašte moukou, kdyby se lepily. Skládejte a rozvalujte, podle potřeby jemně poprašujte moukou, je-li třeba, a po stupíncích zmenšujte tloušťku, až se dostanete na 2 mm. (Těsto lze rozválet i ručně, ale je to celkem dřina.)

5

Nakrájejte na hrubé dlouhé a široké pruhy, odložte je na pomoučněný tác či plech a nechte oschnout. Mezitím přiveďte ve velkém hrnci vodu k varu.

6

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (2–3 minuty), kleštěmi přesuňte na servírovací talíř či mísu.

7

Ochuťte česnekovým olejem podle libosti, přidejte uzené kuře, kapary, citronovou kůru a šťávu, pokropte octem, promíchejte, podle chuti osolte a opepřete.

8

Posypte rukolou a petrželkou, promíchejte a podávejte teplé nebo při pokojové teplotě (jak těstoviny chladnou, zvýrazňuje se jejich petrželková chuť), doplněné klínky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč