
Střepy se slaným karamelem, arašídy a křupavými preclíčky
Snadná a skvěle vypadající pochutina, kterou vykouzlíte na poslední chvíli! Dlouhé odležení střepům naopak nesvědčí, měknou a ztrácejí křupavost.
Ingredience
- 200 g pražených a nesolených arašídů
- 50 g hotových preclíčků
- 150 g krupicového cukru
- 150 g zlatého sirupu
- 100 g másla
- vločková mořská sůl
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 160°C. Arašídy rozprostřete na plech a opražte nasucho v troubě 5–10 minut, během pečení párkrát prohrábněte, aby zezlátly ze všech stran. Velký plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj opražené arašídy a preclíčky.
2 Do pánve vsypte cukr, přidejte zlatý sirup, máslo a 4 lžíce vody a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr i máslo rozpustí. Zvyšte plamen a vařte, až směs začně bublat a změní barvu na zlatě hnědou – trvá to 10–15 minut. Karamel během vaření hlídejte a sem tam ho opatrně promíchejte. Jakmile je karamel pořádně zlatavý, sundejte jej z ohně a ihned opatrně nalijte na arašídy a preclíčky.
3 Bohatě posypte vločkovou solí a nechte zcela vychladnout a zpevnit. Pak rozbijte na střepy a slavnostně zabalte. Spotřebujte do týdne.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář