Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Střepy se slaným karamelem, arašídy a křupavými preclíčky

Snadná a skvěle vypadající pochutina, kterou vykouzlíte na poslední chvíli! Dlouhé odležení střepům naopak nesvědčí, měknou a ztrácejí křupavost.

Vydání: 2020/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 25 střepů
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chladnutí
PT15M
Vaření 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 200 g pražených a nesolených arašídů
    • 50 g hotových preclíčků
    • 150 g krupicového cukru
    • 150 g zlatého sirupu
    • 100 g másla
    • vločková mořská sůl

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 160°C. Arašídy rozprostřete na plech a opražte nasucho v troubě 5–10 minut, během pečení párkrát prohrábněte, aby zezlátly ze všech stran. Velký plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj opražené arašídy a preclíčky.

2 Do pánve vsypte cukr, přidejte zlatý sirup, máslo a 4 lžíce vody a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr i máslo rozpustí. Zvyšte plamen a vařte, až směs začně bublat a změní barvu na zlatě hnědou – trvá to 10–15 minut. Karamel během vaření hlídejte a sem tam ho opatrně promíchejte. Jakmile je karamel pořádně zlatavý, sundejte jej z ohně a ihned opatrně nalijte na arašídy a preclíčky.

3 Bohatě posypte vločkovou solí a nechte zcela vychladnout a zpevnit. Pak rozbijte na střepy a slavnostně zabalte. Spotřebujte do týdne.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lanýže s tmavou a bílou čokoládou a Baileys

Snadné sušenky pro psy

Přidat komentář