Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelové placičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelové placičky

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4300 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 416 g
Tuky 248 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocné i karamelové

Související recepty

Suroviny

máslo 180 g
pokojové teploty
mleté
sušená jablka 80 g
lze nahradit meruňkami, případně směsí sušeného ovoce, předem namočenou do vody či čaje
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
na potření
měkké

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Karamely a scezené sušené ovoce překrájejte na drobné kousky, aby se do těsta dobře zapracovávaly. (U karamel použijte pevný ostrý nůž.) V míse elektrickým šlehačem nebo ruční metličkou prošlehejte máslo a cukr, až směs mírně zpění a zesvětlá.

2

Do směsi vmíchejte žloutky, mleté mandle, kousky karamel a sušeného ovoce. Navrch prosijte mouku a prášek do pečiva. Všechno dobře propracujte vařečkou, pomocí lžíce oddělujte kousky a v dlaních je vyválejte na kuličky velikosti vlašského ořechu.

3

Kuličky klaďte ve větších vzdálenostech na nepřilnavý nebo pečicím papírem vyložený plech (budete potřebovat dva), velmi mírně zploštěte dlaní (pečením se kuličky samy změní na placičky), potřete je mlékem a pečte osm až dvanáct minut, dokud placičky krásně nezezlátnou. Nechte je na plechu ještě pět minut dojít (trochu tím zpevní), pak je pomocí ploché naběračky přeneste na mřížku, aby tam dochladly. Placičky mají zůstat měkké a vláčné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:47
Recept se nachází v č.2/05, str.30
24.05.2007 20:51
Menší polovinu meruněk jsem nahradila sušenými švestkami a mandlí použila vlašské ořechy. Vynikající...

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...