Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Střepy se slaným karamelem, arašídy a křupavými preclíčky

Střepy se slaným karamelem, arašídy a křupavými preclíčky

4/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 25 střepů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 186 g
Tuky 181 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná a skvěle vypadající pochutina, kterou vykouzlíte na poslední chvíli! Dlouhé odležení střepům naopak nesvědčí, měknou a ztrácejí křupavost.

Suroviny

pražené, nesolené
50 g
preclíčky
zlatý sirup 150 g
máslo 100 g
sůl mořská
vločková

Postup

1

Troubu rozehřejte na 160°C. Arašídy rozprostřete na plech a opražte nasucho v troubě 5–10 minut, během pečení párkrát prohrábněte, aby zezlátly ze všech stran.

2

Velký plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj opražené arašídy a preclíčky.

3

Do pánve vsypte cukr, přidejte zlatý sirup, máslo a 4 lžíce vody a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr i máslo rozpustí. Zvyšte plamen a vařte, až směs začně bublat a změní barvu na zlatě hnědou – trvá to 10–15 minut.

4

Karamel během vaření hlídejte a sem tam ho opatrně promíchejte. Jakmile je karamel pořádně zlatavý, sundejte jej z ohně a ihned opatrně nalijte na arašídy a preclíčky.

5

Bohatě posypte vločkovou solí a nechte zcela vychladnout a zpevnit. Pak rozbijte na střepy a slavnostně zabalte. Spotřebujte do týdne.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...