Snadná a skvěle vypadající pochutina, kterou vykouzlíte na poslední chvíli! Dlouhé odležení střepům naopak nesvědčí, měknou a ztrácejí křupavost.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 160°C. Arašídy rozprostřete na plech a opražte nasucho v troubě 5–10 minut, během pečení párkrát prohrábněte, aby zezlátly ze všech stran.
Velký plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj opražené arašídy a preclíčky.
Do pánve vsypte cukr, přidejte zlatý sirup, máslo a 4 lžíce vody a na mírném ohni zahřívejte, až se cukr i máslo rozpustí. Zvyšte plamen a vařte, až směs začně bublat a změní barvu na zlatě hnědou – trvá to 10–15 minut.
Karamel během vaření hlídejte a sem tam ho opatrně promíchejte. Jakmile je karamel pořádně zlatavý, sundejte jej z ohně a ihned opatrně nalijte na arašídy a preclíčky.
Bohatě posypte vločkovou solí a nechte zcela vychladnout a zpevnit. Pak rozbijte na střepy a slavnostně zabalte. Spotřebujte do týdne.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media