Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 133 g
Tuky 55 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Bavorské preclíkové knedlíky jsou něco mezi karlovarskými a špekovými knedlíky. Na rozdíl od nich nebudete muset šlehat sníh z bílků ani používat příliš mnoho mouky.

Související recepty

Suroviny

mléko 200 ml
vejce 4 ks
menší
sůl 1 ČL
300 g
preclík louhované (4 kusy), na plátky (v nouzi lze i houska)
špek 50 g
na kostičky a vyškvařené
menší, nadrobno
pažitka 1 svazek
nasekaná
petrželka 1 svazek
nasekaná
sůl 1 ČL

Postup

1
1 V misce prošlehejte mléko, vejce a sůl a vsypte plátky preclíků.

2 špek nechte zesklovatět v široké rozpálené pánvi. Pak přidejte cibuli; až začne zlátnout, vhoďte bylinky a za občasného míchání nechte asi minutu zavadnout.

3 Obsah pánve smíchejte s namočenými preclíky a po částech přidávejte mouku. Až se na dně mísy přestane objevovat tekutina, můžete s přisypáváním mouky přestat. Těsto by mělo čvachtat, lepit, ale ne téct.

4 Na pracovní plochu si položte pruh alobalu (z role odtrhněte asi 40 cm), na něj položte stejně velký kus potravinářské fólie. Na fólii dejte polovinu směsi, zarolujte jako salám a ještě zaviňte do alobalu. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta. šišky vhoďte do vroucí vody a vařte půl hodiny. Podávejte nakrájené na plátky.

TIPY & TRIKY
Louhované preclíky se před pečením namáčejí v tzv. natronovém louhu. Díky tomu získají typicky hnědé zbarvení a chuť. Koupíte je třeba v Kauflandu; mají je pečené i mražené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...