Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 133 g
Tuky 55 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Bavorské preclíkové knedlíky jsou něco mezi karlovarskými a špekovými knedlíky. Na rozdíl od nich nebudete muset šlehat sníh z bílků ani používat příliš mnoho mouky.

Suroviny

mléko 200 ml
vejce 4 ks
menší
sůl 1 ČL
300 g
preclík louhované (4 kusy), na plátky (v nouzi lze i houska)
špek 50 g
na kostičky a vyškvařené
cibule 1 ks
menší, nadrobno
pažitka 1 svazek
nasekaná
petrželka 1 svazek
nasekaná
mouka pšeničná polohrubá 150 g
sůl 1 ČL
1 V misce prošlehejte mléko, vejce a sůl a vsypte plátky preclíků.

2 Špek nechte zesklovatět v široké rozpálené pánvi. Pak přidejte cibuli; až začne zlátnout, vhoďte bylinky a za občasného míchání nechte asi minutu zavadnout.
 
3 Obsah pánve smíchejte s namočenými preclíky a po částech přidávejte mouku. Až se na dně mísy přestane objevovat tekutina, můžete s přisypáváním mouky přestat. Těsto by mělo čvachtat, lepit, ale ne téct.

4 Na pracovní plochu si položte pruh alobalu (z role odtrhněte asi 40 cm), na něj položte stejně velký kus potravinářské fólie. Na fólii dejte polovinu směsi, zarolujte jako salám a ještě zaviňte do alobalu. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta. Šišky vhoďte do vroucí vody a vařte půl hodiny. Podávejte nakrájené na plátky.

TIPY & TRIKY
 
Louhované preclíky se před pečením namáčejí v tzv. natronovém louhu. Díky tomu získají typicky hnědé zbarvení a chuť. Koupíte je třeba v Kauflandu; mají je pečené i mražené.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

Obchod Apetit