Zmrzlina s karamelovými krutonky

Zmrzlina s karamelovými krutonky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3858 kcal
Bílkoviny 53 g
Cukr 440 g
Tuky 206 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělý tip, jak naložit s pečivem od včerejška. Karamelové krutony využijete k celé řadě krémových, například tvarohových, dezertů

Suroviny

vanilková zmrzlina 1.5 l
kvalitní
bageta 1 ks
koupená předchozí den
máslo 100 g
krupicový cukr 200 g
nejlépe přírodní

1V silnostěnné pánvičce nebo kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat (cukr se začne tavit, získá tekuté skupenství a zlatohnědou barvu). Buďte opatrní – žhavý karamel umí pěkně spálit neobratné prsty.

2Bagetu zbavte kůrky a nakrájejte ji na plátky. Střídku pak rozkrájejte na kostičky – ideální jsou asi půlcentimetrové hrany. Kostičky vsypte do karamelu, promíchejte a pánvičku sejměte z ohně. Pomocí vařečky je opatrně, ale pečlivě obalte v karamelu.

3Ze zmrzliny vytvořte úhledné bochánky (inspirovat se můžete naším tipem v sekci Jak na to), rozdělte ji do servírovacích misek a zalijte karamelovými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit