0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zmrzlina s karamelovými krutonky

Zmrzlina s karamelovými krutonky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3858 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 440 g
Tuky 206 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý tip, jak naložit s pečivem od včerejška. Karamelové krutony využijete k celé řadě krémových, například tvarohových, dezertů

Suroviny

vanilková zmrzlina 1,5 l
kvalitní
bageta 1 ks
koupená předchozí den
máslo 100 g
krupicový cukr 200 g
nejlépe přírodní

1V silnostěnné pánvičce nebo kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat (cukr se začne tavit, získá tekuté skupenství a zlatohnědou barvu). Buďte opatrní – žhavý karamel umí pěkně spálit neobratné prsty.

2Bagetu zbavte kůrky a nakrájejte ji na plátky. Střídku pak rozkrájejte na kostičky – ideální jsou asi půlcentimetrové hrany. Kostičky vsypte do karamelu, promíchejte a pánvičku sejměte z ohně. Pomocí vařečky je opatrně, ale pečlivě obalte v karamelu.

3Ze zmrzliny vytvořte úhledné bochánky (inspirovat se můžete naším tipem v sekci Jak na to), rozdělte ji do servírovacích misek a zalijte karamelovými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč