Skvělý tip, jak naložit s pečivem od včerejška. Karamelové krutony využijete k celé řadě krémových, například tvarohových, dezertů
Suroviny
1V silnostěnné pánvičce nebo kastrůlku rozpusťte máslo, přisypte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat (cukr se začne tavit, získá tekuté skupenství a zlatohnědou barvu). Buďte opatrní – žhavý karamel umí pěkně spálit neobratné prsty.
2Bagetu zbavte kůrky a nakrájejte ji na plátky. Střídku pak rozkrájejte na kostičky – ideální jsou asi půlcentimetrové hrany. Kostičky vsypte do karamelu, promíchejte a pánvičku sejměte z ohně. Pomocí vařečky je opatrně, ale pečlivě obalte v karamelu.
3Ze zmrzliny vytvořte úhledné bochánky (inspirovat se můžete naším tipem v sekci Jak na to), rozdělte ji do servírovacích misek a zalijte karamelovými krutony.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů)
Komentáře