
Těstoviny s koprem a slaninou
Tenhle recept je taková fusion mezi italskou a skandinávskou kuchyní. Výslednou chutí budete dozajista překvapeni, my jsme jí byli nadšení.
Ingredience
- 40g čerstvého kopru + na ozdobení
- 200g strouhaného parmazánu
- 400ml smetany ke šlehání
- 180g sušené slaniny
- 3 velké stroužky česneku, na plátky
- mořská sůl a čerstvě drcený červený pepř
- 400g fettuccine či jiných dlouhých plochých těstovin
Příprava jídla
1 Otrhané lístky kopru a parmazán vložte do malého robotu a nasekejte nahrubo. Přesuňte směs do rendlíku, zalijte smetanou a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se parmazán rozpustí a vznikne krémová omáčka. Potom vypněte, přiklopte a nechte 10 minut stát, aby se chutě propojily.
2 Slaninu nakrájejte na nudličky a opražte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvilku míchejte a opékejte. Vypněte a odložte.
3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s česnekovou slaninou (trochu slaniny si ponechte na ozdobení) a se smetanovou omáčkou. Posypte odloženou opečenou slaninou a drceným červeným pepřem a podávejte.
Přidat komentář