Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s pórkem a kozím sýrem
Koláč s pórkem a kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s pórkem a kozím sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 106 g
Tuky 159 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč! 

Suroviny

275-300 g, rozválené na obdelník
pórek 500 g
omytý, na tenká kolečka
tymián 4 snítka
otrhané listy
strouhaný
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
váleček, polovinu na plátky, polovinu na kostičky
lískové oříšky 1 PL
nahrubo

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.

2

Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.

3

Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...