Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.
Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.
Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(29 receptů )
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )