Koláč s pórkem a kozím sýrem

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2781 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 134 g
Tuky 210 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč! 

Související recepty

Suroviny

listové těsto 275 g
bal, rozválené na obdelník
500 g
omytý, na tenká kolečka
máslo 2 PL
tymián 4 snítka
otrhané listy
smetana na vaření 300 ml
muškátový oříšek špetka
strouhaný
vejce 3 ks
sůl
čerstvě mletý
kozí sýr 125 g
váleček, 0,5 na plátky, 0,5 na kostičky
lískové oříšky 1 PL
nahrubo

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.

2 Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.

3 Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit