0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Koláč s pórkem a kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s pórkem a kozím sýrem

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 106 g
Tuky 159 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč! 

Suroviny

listové těsto 1 bal
275-300 g, rozválené na obdelník
pórek 500 g
omytý, na tenká kolečka
máslo 2 PL
tymián 4 snítka
otrhané listy
muškátový oříšek špetka
strouhaný
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
váleček, polovinu na plátky, polovinu na kostičky
lískové oříšky 1 PL
nahrubo

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.

2 Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.

3 Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč