Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Koláč s pórkem a kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s pórkem a kozím sýrem

4.1/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2237 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 106 g
Tuky 159 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to rychlé, není to drahé, vypadá to luxusně a mohou to i vegetariáni, co to je? Tenhle báječný slaný koláč! 

Suroviny

275-300 g, rozválené na obdelník
pórek 500 g
omytý, na tenká kolečka
tymián 4 snítka
otrhané listy
strouhaný
vejce 3 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
váleček, polovinu na plátky, polovinu na kostičky
lískové oříšky 1 PL
nahrubo

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Zapékací obdélníkovou formu (o velikosti 24x20cm) vyložte pečicím papírem. Vyložte jím těsto a asi 3cm od kraje naznačte nožem okraje. Zbylou plochu propíchejte vidličkou.

2 Mezitím v pánvi na másle opékejte pórek a polovinu ty- miánu asi 8 minut, až změkne. Dejte do mísy, promíchejte se smetanou, muškátovým oříškem a vejci, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kozí sýr nakrájený na kostičky.

3 Náplň vlijte na těsto, posypte zbývajícím tymiánem, poklaďte kolečky sýra a posypte oříšky. Pečte 25–30 minut, až náplň zpevní a těsto bude zlatavé. Koláč můžete podávat samotný nebo třeba s rajčatovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč