Kuřecí prsa plněná ricottou

Kuřecí prsa plněná ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1381 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 205 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Díky tomu, že se kapsy pečou v troubě, nebude vadit, když z nich náplň trochu vyteče, a tak není nutné je zašívat. 

Suroviny

olivový olej
na pečení, opékání, na zálivku
brambory 1 kg
(varný typ C), s pěknou slupkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužek
velké, na tenké plátky
100 g
nakládaná sušená rajčata okapané, nadrobno
bazalka hrst
nasekané
ricotta 150 g
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra, vymačkaná šťáva
parmazán 50 g
strouhaný
4 ks
kuřecí prsní řízek velké, nejlépe s kůží
salát
k podávání, (polníček, rukola, baby špenát)

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Do pekáče nalijte nízkou vrstvu oleje a dejte do trouby rozehřát. Brambory nakrájejte na asi 2cm kostky. Vsypte je do rozpáleného pekáče, osolte, opepřete a pečte 15–20 minut (jednou dvakrát promíchejte).

2 Mezitím rozehřejte trochu oleje v pánvi a opékejte na něm česnek 30 sekund. Vyjměte ho a odložte do mísy. Přidejte do ní sušená rajčata, bazalku, ricottu, citronovou kůru a trochu šťávy a parmazán. Osolte, opepřete a promíchejte.

3 Uvolněnou pánev s česnekovým olejem rozehřejte. Krátce a zprudka v ní opečte kuřecí řízky po obou stranách (začínejte kůží dolů) dozlatova. Pak je vyjměte na prkénko, z boku do každého (uvnitř ještě syrového) řízku udělejte kapsu a naplňte ji ricottovou náplní.

4 Naplněné řízky rozložte do pekáče na pečené brambory a pečte dalších 15 minut společně, až bude maso hotové.

5 Salátové lístky osolte a promíchejte s olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Podávejte s kuřetem a bramborami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit