Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa plněná ricottou

Kuřecí prsa plněná ricottou

3.9/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2109 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 215 g
Tuky 61 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky tomu, že se kapsy pečou v troubě, nebude vadit, když z nich náplň trochu vyteče, a tak není nutné je zašívat. 

Suroviny

olivový olej
na pečení, opékání, na zálivku
(varný typ C), s pěknou slupkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužek
velké, na tenké plátky
sušená rajčata 100 g
nakládaná, okapaná, nakrájená nadrobno
bazalka 1 hrst
nasekané
ricotta 150 g
citron ½ ks
nastrouhaná kůra, vymačkaná šťáva
strouhaný
kuřecí prsní řízky, velké, nejlépe s kůží
salát
k podávání, (polníček, rukola, baby špenát)

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Do pekáče nalijte nízkou vrstvu oleje a dejte do trouby rozehřát. Brambory nakrájejte na asi 2cm kostky. Vsypte je do rozpáleného pekáče, osolte, opepřete a pečte 15–20 minut (jednou dvakrát promíchejte).

2

Mezitím rozehřejte trochu oleje v pánvi a opékejte na něm česnek 30 sekund. Vyjměte ho a odložte do mísy. Přidejte do ní sušená rajčata, bazalku, ricottu, citronovou kůru a trochu šťávy a parmazán. Osolte, opepřete a promíchejte.

3

Uvolněnou pánev s česnekovým olejem rozehřejte. Krátce a zprudka v ní opečte kuřecí řízky po obou stranách (začínejte kůží dolů) dozlatova. Pak je vyjměte na prkénko, z boku do každého (uvnitř ještě syrového) řízku udělejte kapsu a naplňte ji ricottovou náplní.

4

Naplněné řízky rozložte do pekáče na pečené brambory a pečte dalších 15 minut společně, až bude maso hotové.

5

Salátové lístky osolte a promíchejte s olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Podávejte s kuřetem a bramborami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3