Chipotle omáčka dodá polévce pikantní uzenou příchuť. Můžete ji nahradit nasekanou papričkou chipotle z konzervy.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nadrobno
chilli omáčka
1
PL
chipotle
rajčatová passata - pyré
500
g
vývar zeleninový
500
ml
fazole červené
400
g
konzerva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr feta
200
g
česnek
2
stroužek
drcené
tortilla
4
ks
koriandr čerstvý
svazek
malý, nasekaný, k podávání
několik, čerstvá, k podávání
k podávání
Postup
1
V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte omáčku chipotle, passatu, vývar a fazole. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Mezitím do mísy rozdrobte fetu, promíchejte ji s česnekem a rozdělte na tortilly: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte po obou stranách dozlatova.
3
Polévku rozdělte do misek, posypte koriandrem, případně podle chuti chilli papričkami, ozdobte kopečkem zakysané smetany a podávejte se sýrovými tortillami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- Jak připravit fazolovou polévku pokaždé jinak? Padesátka našich receptů vás přesvědčí, že tu svoji si najde každý(50 receptů )
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů )
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 7. díl: Játra, která vám učarují i bezmasý guláš (9 receptů )