Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 311 g
Tuky 84 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chipotle omáčka dodá polévce pikantní uzenou příchuť. Můžete ji nahradit nasekanou papričkou chipotle z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
chipotle
rajčatová passata - pyré 500 g
vývar zeleninový 500 ml
konzerva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužek
drcené
koriandr čerstvý svazek
malý, nasekaný, k podávání
několik, čerstvá, k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte omáčku chipotle, passatu, vývar a fazole. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

2

Mezitím do mísy rozdrobte fetu, promíchejte ji s česnekem a rozdělte na tortilly: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte po obou stranách dozlatova.

3

Polévku rozdělte do misek, posypte koriandrem, případně podle chuti chilli papričkami, ozdobte kopečkem zakysané smetany a podávejte se sýrovými tortillami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3