Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou

Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1046 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 69 g
Tuky 56 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Chipotle omáčka dodá polévce pikantní uzenou příchuť. Můžete ji nahradit nasekanou papričkou chipotle z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
1 PL
chipotle omáčka nebo podle chuti, (omáčka z uzených chilli papriček chipotle)
rajčatové pyré 500 g
passata
vývar zeleninový 500 ml
400 g
konzerva červených fazolí scezené, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
feta 200 g
česnek 2 stroužek
drcené
4 ks
pšeničné tortilly velké / 8 malých
koriandr svazek
malý, nasekaný, k podávání
chilli paprička
několik, čerstvá, k podávání
zakysaná smetana
k podávání

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte omáčku chipotle, passatu, vývar a fazole. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

2 Mezitím do mísy rozdrobte fetu, promíchejte ji s česnekem a rozdělte na tortilly: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte po obou stranách dozlatova.

3 Polévku rozdělte do misek, posypte koriandrem, případně podle chuti chilli papričkami, ozdobte kopečkem zakysané smetany a podávejte se sýrovými tortillami. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit