0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 311 g
Tuky 84 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chipotle omáčka dodá polévce pikantní uzenou příchuť. Můžete ji nahradit nasekanou papričkou chipotle z konzervy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
chilli omáčka 1 PL
chipotle
rajčatová passata - pyré 500 g
vývar zeleninový 500 ml
fazole červené 400 g
konzerva
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sýr feta 200 g
česnek 2 stroužek
drcené
tortilla 4 ks
koriandr čerstvý svazek
malý, nasekaný, k podávání
chilli paprička
několik, čerstvá, k podávání
zakysaná smetana
k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte omáčku chipotle, passatu, vývar a fazole. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

2

Mezitím do mísy rozdrobte fetu, promíchejte ji s česnekem a rozdělte na tortilly: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte po obou stranách dozlatova.

3

Polévku rozdělte do misek, posypte koriandrem, případně podle chuti chilli papričkami, ozdobte kopečkem zakysané smetany a podávejte se sýrovými tortillami. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč