Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s koprem a slaninou
Těstoviny s koprem a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s koprem a slaninou

3.7/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 241 g
Tuky 210 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je taková fusion mezi italskou a skandinávskou kuchyní. Výslednou chutí budete dozajista překvapeni, my jsme jí byli nadšení. 

Související recepty

Suroviny

kopr 40 g
čerstvý + na ozdobení
strouhaný
slanina 180 g
sušená
česnek 3 stroužky
velké, na plátky
sůl mořská
pepř
červený, čerstvě mletý
fettuccine 400 g
lze nahradit jinými dlouhými plochými těstovinami

Postup

1

Otrhané lístky kopru a parmazán vložte do malého robotu a nasekejte nahrubo. Přesuňte směs do rendlíku, zalijte smetanou a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se parmazán rozpustí a vznikne krémová omáčka. Potom vypněte, přiklopte a nechte 10 minut stát, aby se chutě propojily.

2

Slaninu nakrájejte na nudličky a opražte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvilku míchejte a opékejte. Vypněte a odložte.

3

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s česnekovou slaninou (trochu slaniny si ponechte na ozdobení) a se smetanovou omáčkou. Posypte odloženou opečenou slaninou a drceným červeným pepřem a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3