Tenhle recept je taková fusion mezi italskou a skandinávskou kuchyní. Výslednou chutí budete dozajista překvapeni, my jsme jí byli nadšení.
Suroviny
Postup
Otrhané lístky kopru a parmazán vložte do malého robotu a nasekejte nahrubo. Přesuňte směs do rendlíku, zalijte smetanou a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se parmazán rozpustí a vznikne krémová omáčka. Potom vypněte, přiklopte a nechte 10 minut stát, aby se chutě propojily.
Slaninu nakrájejte na nudličky a opražte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvilku míchejte a opékejte. Vypněte a odložte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s česnekovou slaninou (trochu slaniny si ponechte na ozdobení) a se smetanovou omáčkou. Posypte odloženou opečenou slaninou a drceným červeným pepřem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )