Těstoviny s koprem a slaninou

Těstoviny s koprem a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2047 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 21 g
Tuky 184 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle recept je taková fusion mezi italskou a skandinávskou kuchyní. Výslednou chutí budete dozajista překvapeni, my jsme jí byli nadšení. 

Suroviny

kopr 40 g
čerstvý, + na ozdobu
parmazán 200 g
strouhaný
smetana ke šlehání 400 ml
180 g
sušená slanina
česnek 3 stroužek
velké, na plátky
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
400 g
fettuccine lze nahradit jinými dlouhými plochými těstovinami

1 Otrhané lístky kopru a parmazán vložte do malého robotu a nasekejte nahrubo. Přesuňte směs do rendlíku, zalijte smetanou a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se parmazán rozpustí a vznikne krémová omáčka. Potom vypněte, přiklopte a nechte 10 minut stát, aby se chutě propojily.

Slaninu nakrájejte na nudličky a opražte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvilku míchejte a opékejte. Vypněte a odložte.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s česnekovou slaninou (trochu slaniny si ponechte na ozdobení) a se smetanovou omáčkou. Posypte odloženou opečenou slaninou a drceným červeným pepřem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit