Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina z kokosového mléka a pečených třešní

Tahle zmrzlina je paleo, veganská, bez mléka, a přesto je fantasticky krémová, lehká, nadýchaná a absolutně božská! 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ mražení
PT15M
Pečení 0:15
Zmrzlina

Ingredience

    • 2 plechovky kokosového mléka
    • 1/3–1/2 hrnku javorového sirupu nebo podle chuti

    NA TŘEŠNĚ

    • 2 hrnky třešní, vypeckovaných
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 1/2 lžičky kardamomu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 205 °C. Třešně nakrájejte na čtvrtinky, vsypte do menšího pekáčku, promíchejte s cukrem a kardamomem a dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby. Promíchejte a pečte ještě 5 minut. Vyjměte a nechte zcela vychladnout.

2 Plechovky kokosového mléka nechte nejdřív dobře vychladit. Pak je otevřete a horní tučnější část dejte do mísy. Přilijte část javorového sirupu a promíchejte. Ochutnejte a případně ještě vlijte zbytek sirupu. Přesuňte směs do zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu.

3 Část hotové zmrzliny rozdělte do skleniček, přelijte částí pečených třešní a vrstvení ještě dvakrát zopakujte. Dejte zmrazit.

NĚCO NAVÍC

Kokosové mléko je skvělý základ pro výrobu vegetariánské a veganské zmrzliny, zvláště pokud jako my necháte mléko vychladit a oddělit tučnější část od vody. Získáte tak fantastický krémový základ, se kterým můžete dále pracovat. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Meruňkovo-bezový sorbet

Zmrzlina After Eight

Zmrzlina Nice Cream

Nejsladší den dětí

REKLAMA

Přidat komentář