Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavé kotlety

Díky výjimečně aromatickému pylu mají květy bezu fantastickou parfémovací schopnost. Jak navoní obyčejné vepřové, o tom vás přesvědčí tenhle jednoduchý a libovonný recept. Jídlo můžete doplnit rýží nebo drobnými těstovinami.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 4 vepřové kotlety
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • sůl a květenství bezu na dochucení
    • 500 g krátce povařených brambor

Příprava jídla

1.  Kotlety naklepejte, odstraňte případný přebytečný tuk a maso po okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutilo. Jestli máte kotlety s kostí, pak maso u kosti nařízněte (propíchněte špičkou nože), líp se propeče. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2.  Na pánvi, která se dá vložit do trouby, anebo rovnou v pekáčku rozehřejte většinu oleje a kotlety z obou stran opečte, aby chytily hezkou barvu. Pak je dejte do trouby a osolte. Kolem masa i mezi ně rozložte brambory pokrájené na klínky, pokapte zbylým olejem a překryjte alobalem. Pečte dvacet minut až půl hodiny; kotlety zkřehnou a utvoří se chutná šťáva. Pokud se příliš rychle vypéká, podlijte ji trochou horké vody.

3.  Před podáváním poprašte maso aromatickými kvítky. Kotlety jsou skvělé i druhý den po ohřátí, kdy je bez ještě víc provoní. Před podáváním pak přihoďte trochu čerstvých kvítků.

Čím léčí 
Cukry, organické kyseliny, glykosoidy, silice, antibakteriální složky, vitamin C (ve 100 g 350 mg) – to je jen část cenných látek, které v sobě bez černý má. Čaj z květů  pomáhá hlavně při nachlazení.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sirup z bezinkových květů

Smažená květenství - kosmatice

Salát zelený s kvítky

Jahodové bezové želé

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.40

Přidat komentář