Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené vepřové kotlety s mangovými knedlíčky
veprova kotleta
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pečené vepřové kotlety s mangovými knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6981 kcal
Bílkoviny 557 g
Sacharidy 347 g
Tuky 356 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečeni, kterou jsme použili my, získáte při zabijačce. Pokud jste odkázáni pouze na nabídku řeznictví, sáhněte po plecku s kůží (zaručí křupavou kůrku).

Suroviny

kotleta 2 kg
lze nahradit pleckem s kůží
olivový olej 1 ČL
mango 2 ks
pevná, středně velká
velká, na jemno
zázvor (čerstvý) 6 cm
čerstvý, oloupaný a posekaný najemno
slanina 2 plátky
nakrájená na proužky
opražené a nasekané
strouhanka 180 g
nejlépe z čerstvého celozrnného chleba
vejce 1 ks
prošlehané
jablečný ocet 3 PL
vývar kuřecí 500 ml
čerstvý
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. V kůži vytvořte hlubší zářezy. Spodní stranu a oba konce osolte a opepřete. Vložte maso do pekáče kůží nahoru, osušte ji ubrouskem, potřete trochou olivového oleje a posypte hrubou mořskou solí. Tu poté prsty vmasírujte do zářezů.

2

Pečte 35 minut na každých 450 g masa, až bude kůže křupavá a maso šťavnaté a propečené.

3

Připravte nádivku: Nakrájejte na kostičky dužinu manga (pracujte nad miskou, protože ovoce pustí spoustu výborné šťávy).

4

Na rozpuštěném másle osmažte cibulku doměkka. Přidejte zázvor i slaninu a smažte ještě dvě minuty, dokud nebude slanina vyškvařená. Nakonec přisypte mango a vše promíchejte. Nechte trochu vychladnout a pak přidejte oříšky, strouhanku a vejce. Dejte vychladnout.

5

Mokrýma rukama z těsta vyválejte asi pětadvacet kuliček o velikosti pingpongového míčku. Zhruba patnáct minut před koncem pečení je rozložte je kolem masa a upečte dozlatova.

6

Maso i kuličky vyjměte z pekáče a přemístěte na velký tác. Překryjte fólií a nechte patnáct až dvacet minut uležet na teplém místě.

7

Odlijte přebytečný tuk a postavte pekáč nad mírný plamen. Zaprašte moukou, chvíli smažte (přibližně minutu) a pak přidejte ocet. Po dvou minutách přilijte kuřecí vývar a pomalu vařte ještě pět až deset minut, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Upečené maso podávejte s nádivkovými kuličkami a omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:43
Recept se nachází v č.9/05, str.30

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč