0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zabránit kotletám ve vysychání

upečené kotlety
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Máte chuť na šťavnatou vepřovou kotletu nebo přírodní řízek?

Zkuste je nejprve 1–2 minuty z každé strany nechat zatáhnout v horkém másle a pak 4 minuty dopéct v troubě při 190 °C, v horkovzdušné při 170 °C. Po vyjmutí z trouby je nechte pár minut rozležet. Další možnost je maso 24 hodin dopředu naložit. Zkuste třeba tuhle marinádu: šťávu z 1 citronu smíchejte s 300 ml jogurtu, trochou tymiánu a solí.

Související články

Vynikající kotlety
  • Tipy a triky

Vynikající kotlety

Ještě než začnete péct kotlety, je potřeba vědět pár věcí. Jaké rady a triky týkající se kotlet třeba ještě neznáte?   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit