Jídlo z jedné pánve. Myčka může zahálet.
Suroviny
Postup
Na hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm z obou stran osolené a opepřené kotlety (asi tři až čtyři minuty po každé straně). Máte-li obavy, aby bylo maso dost měkké, můžete ho v téhle fázi trochu podlít a krátce podusit. Pak ho vyjměte z pánve a uchovejte v teple.
Do pánve vysypte česnek a chilli koření, po půl minutě zalijte pěti lžícemi vody a vsypte špenátové lístky. Asi pět minut je duste, až trochu zavadnou. Vsypte do pánve všechnu cizrnu a vlijte šťávu, kterou mezitím pustily kotlety. Kotletku servírujte na špenátu a cizrně.
Kouzelná přísada:
Cizrna chutí trochu připomíná sušený hrách, tvarem lískové oříšky. Je velice oblíbená ve Španělsku, ve starších kuchařkách ji najdete pod názvem španělský hrách; v těch ještě starších se jí říkalo cízrle. Tenkrát se také musela cizrna přebírat, namáčet a dlouho vařit. U konzervované všechna práce odpadá, zbývají jen křehká zrnka – a neobvyklá příloha. Cizrnu ve slaném nálevu La Torrente, 400 g okolo 16 Kč, nabízí široká prodejní síť.
Komentáře
Anonym
01.03.2008 14:41
veprove kotletky