Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotlety na špenátových lístcích
veprove kotlety
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřové kotlety na špenátových lístcích

3.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2378 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 206 g
Tuky 96 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo z jedné pánve. Myčka může zahálet.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kotleta libovější, cca po 150 g
sůl
pepř
česnek 2 stroužky
rozdrcené
chilli sušené 1 špetka
lze nahradit pálivou paprikou
čerstvý, nahrubo nakrájený, lze nahradit mladou kapustou
cizrna 400 g
konzervovaná, odkapaná, propláchnutá

Postup

1

Na hluboké pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm z obou stran osolené a opepřené kotlety (asi tři až čtyři minuty po každé ­straně). Máte-li obavy, aby bylo maso dost měkké, můžete ho v téhle fázi trochu podlít a krátce ­podusit. Pak ho vyjměte z pánve a uchovejte v teple.

2

Do pánve vysypte česnek a chilli koření, po půl minutě zalijte pěti lžícemi vody a vsypte špenátové lístky. Asi pět minut je duste, až trochu zavadnou. Vsypte do pánve všechnu cizrnu a vlijte šťávu, kterou mezitím pustily kotlety. Kotletku servírujte na špenátu a cizrně.

Kouzelná přísada:
Cizrna chutí trochu připomíná sušený hrách, tvarem lískové oříšky. Je velice oblíbená ve Španělsku, ve starších kuchařkách ji najdete pod názvem španělský hrách; v těch ještě starších se jí říkalo cízrle. Tenkrát se také musela cizrna přebírat, namáčet a dlouho vařit. U konzervované všechna práce odpadá, zbývají jen křehká zrnka – a neobvyklá příloha. Cizrnu ve slaném nálevu La Torrente, 400 g okolo 16 Kč, nabízí široká prodejní síť.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

01.03.2008 14:41
vrele doporucuji, zvlaste s kapustou, rychly a vyborny obed

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...