Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s hráškem

Nemáte čas na nákupy? Žádný problém – vaše lednička a mrazák nejspíš obsahují vše, co potřebujete na tohle superrychlé jídlo pro dva!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 5 vajec
    • 100 g mraženého hrášku
    • oříšek másla
    • 50 g strouhaného tvrdého sýra
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. NAŠLEHEJTE VEJCE
Zapněte gril. V míse našlehejte vejce, přidejte hrášek, osolte a opepřete.

2. PŘIPRAVTE OMELETU

V pánvi rozpusťte máslo a rozlijte ho po dně i okrajích. Jakmile začne tuk bublat (pozor, nesmí zhnědnout!), vlijte do pánve vaječnou směs a trochu ji rozlijte do všech stran. Na středním plameni opékejte asi tři minuty, aby se vajíčka téměř usadila, ale povrch zůstal tekutý. Posypte sýrem (výborná je gouda) a pak, máte-li pánev vhodnou do trouby, grilujte nebo pečte, dokud se sýr neroztaví. Potom pánev nahněte nad talíř, pomocí vidličky omeletu přehněte a vyklopte. Rozkrojte napůl.
Podávejte s křupavým chlebem a rajčatovým salátem.

Pokud nemáte v mrazáku hrášek, použijte třeba dvě jarní cibulky. Omeleta je výborná i s podušenými houbami nebo šunkou!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zazipovaná omeleta

Přidat komentář