Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta s fetou a tuňákem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2374 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 47 g
Tuky 156 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidat do vaječné omelety fetu, jarní cibulku a tuňáka se ukázlo být opravdu geniálním nápadem. Budete ji připravovat zas a znova!

Suroviny

vejce 8 ks
jarní cibulka 8 ks
šikmo pokrájené
nalámaná na kousky, nebo balkánský sýr, nalámaný na kousky
tuňák (konzerva) 200 g
tuňák okapaný
olivový olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Ve velké míse našlehejte vejce, poté přimíchejte salátové cibulky, nalámanou fetu nebo balkánský sýr a tuňáka. Ochutnejte a případně osolte (sýr bývá dost slaný!) a opepřete.

2

Na teflonové pánvi rozpalte lžíci oleje. Nalijte na ni půlku směsi a nechte pět minut nerušeně opékat na nízkém plameni, dokud nebude téměř hotová.

3

Omeletu pak dejte na tři až čtyři minuty pod rozpálený gril nebo pánev přikryjte poklicí. Stejně upečte zbytek směsi. Podávejte nakrájené na klínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:10
Recept se nachází v č.6/05, str.14

Apetit magazín