0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeleta s fetou a tuňákem

Omeleta s fetou a tuňákem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Omeleta s fetou a tuňákem

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2374 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 47 g
Tuky 156 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidat do vaječné omelety fetu, jarní cibulku a tuňáka se ukázlo být opravdu geniálním nápadem. Budete ji připravovat zas a znova!

Suroviny

vejce 8 ks
jarní cibulka 8 ks
šikmo pokrájené
nalámaná na kousky, nebo balkánský sýr, nalámaný na kousky
tuňák (konzerva) 200 g
tuňák okapaný
olivový olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Ve velké míse našlehejte vejce, poté přimíchejte salátové cibulky, nalámanou fetu nebo balkánský sýr a tuňáka. Ochutnejte a případně osolte (sýr bývá dost slaný!) a opepřete.

2

Na teflonové pánvi rozpalte lžíci oleje. Nalijte na ni půlku směsi a nechte pět minut nerušeně opékat na nízkém plameni, dokud nebude téměř hotová.

3

Omeletu pak dejte na tři až čtyři minuty pod rozpálený gril nebo pánev přikryjte poklicí. Stejně upečte zbytek směsi. Podávejte nakrájené na klínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.14

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč