Španělská omeleta z brambor je snadné a syté jídlo, kterým hravě nakrmíte celou rodinu. Na recept vám stačí jen základní suroviny – brambory, cibule, olej a vejce. Podávejte ji jako sytou snídani či večeři nebo pokrájenou na menší kousky jako tapas na party.
Postup
Cibuli a brambory pomalu smažte asi půl hodiny za občasného přikrytí a zamíchání v silnostěnné pánvi. Směs pak vsypte do cedníku zavěšeného nad miskou a nechte odkapat přebytečný olej.
Vejce dejte do mísy a vsypte k nim brambory s cibulí a petrželku. Osolte, opepřete a přilijte lžíci odkapaného oleje. Vraťte na pánev a na mírném ohni opékejte dalších dvacet minut. Vařečkou směs trochu tvarujte, aby připomínala jakýsi polštářek.
Pánev překryjte talířem a omeletu na něj převraťte. Pak ji nechte znovu sklouznout do pánve a minutu opéct z druhé strany. Takto omeletu obraťte ještě dvakrát. Pokud máte ‚ušatou‘ pánev, stačí ji na chvíli vložit do horké trouby nebo pod gril.
Komentáře