Španělská omeleta

Španělská omeleta
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Španělská omeleta

2.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 105 g
Tuky 204 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika jednoduše. Podávejte ji jako sytou snídani či večeři nebo pokrájenou na menší kousky jako tapas na party.

Suroviny

brambory 500 g
oloupané, nakrájené na 3mm plátky
cibule 1 ks
velká, nakrájená na 3mm plátky
olivový olej panenský 150 ml
petrželka 1 PL
nasekaná
vejce 6 ks
rozšlehané vidličkou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Cibuli a brambory pomalu smažte asi půl hodiny za občasného přikrytí a zamíchání v silnostěnné pánvi. Směs pak vsypte do cedníku zavěšeného nad miskou a nechte odkapat přebytečný olej.

2

Vejce dejte do mísy a vsypte k nim brambory s cibulí a petrželku. Osolte, opepřete a přilijte lžíci odkapaného oleje. Vraťte na pánev a na mírném ohni opékejte dalších dvacet minut. Vařečkou směs trochu tvarujte, aby připomínala jakýsi polštářek.

3

Pánev překryjte talířem a omeletu na něj převraťte. Pak ji nechte znovu sklouznout do pánve a minutu opéct z druhé strany. Takto omeletu obraťte ještě dvakrát. Pokud máte ‚ušatou‘ pánev, stačí ji na chvíli vložit do horké trouby nebo pod gril.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

bylo to opravdu moc dobré, všichni mi to chválili! =)

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit