0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Španělská omeleta

Španělská omeleta
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Španělská omeleta

4.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2638 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 105 g
Tuky 204 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika jednoduše. Podávejte ji jako sytou snídani či večeři nebo pokrájenou na menší kousky jako tapas na party.

Suroviny

brambory 500 g
oloupané, nakrájené na 3mm plátky
cibule 1 ks
velká, nakrájená na 3mm plátky
olivový olej panenský 150 ml
petrželka 1 PL
nasekaná
vejce 6 ks
rozšlehané vidličkou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Cibuli a brambory pomalu smažte asi půl hodiny za občasného přikrytí a zamíchání v silnostěnné pánvi. Směs pak vsypte do cedníku zavěšeného nad miskou a nechte odkapat přebytečný olej.

2

Vejce dejte do mísy a vsypte k nim brambory s cibulí a petrželku. Osolte, opepřete a přilijte lžíci odkapaného oleje. Vraťte na pánev a na mírném ohni opékejte dalších dvacet minut. Vařečkou směs trochu tvarujte, aby připomínala jakýsi polštářek.

3

Pánev překryjte talířem a omeletu na něj převraťte. Pak ji nechte znovu sklouznout do pánve a minutu opéct z druhé strany. Takto omeletu obraťte ještě dvakrát. Pokud máte ‚ušatou‘ pánev, stačí ji na chvíli vložit do horké trouby nebo pod gril.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

bylo to opravdu moc dobré, všichni mi to chválili! =)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit