0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová omeleta s pikantním sýrem

Bramborová omeleta s pikantním sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová omeleta s pikantním sýrem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2415 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 127 g
Tuky 142 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazný sýr obohatí chuť i vůni jídla. Omeleta poslouží jako lehká večeře, ale můžete ji také úhledně nakrájet a při pokojové teplotě podávat na zakousnutí k drinkům. Hodí se i na piknik. V teplém dni chutná výborně studená, třeba se salátem.

Suroviny

brambory nové 600 g
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
vejce 8 ks
nejlépe podestýlková
pažitka 2 PL
drobně nasekaná
nastrouhaný, nebo jiný výrazný sýr – oštiepok nebo uzená parenica nebo rozdrobená brynza
sůl
pepř
na dochucení

Postup

1

Neloupané, ale pečlivě omyté brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a vařte patnáct až dvacet minut, až jsou při vpichu špičkou nože měkké. Slijte je, nechte trochu vychladnout a pokrájejte.

2

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej, vsypte cibulku a asi pět minut ji smažte dozlatova.

3

Mezitím v misce prošlehejte vejce s pažitkou, solí a pepřem. Vsypte sýr a znovu prošlehejte. V troubě si nechte rozehřát gril.

4

K cibulce vsypte kousky brambor a přelijte je rozšlehanými vejci. Na mírném ohni propékejte asi deset minut, až okraje omelety začnou zlátnout.

5

Vložte pánev pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, až se povrch zpevní a zezlátne. Nejlepší přílohou je zelený salát a rajčata.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.24

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč