Výrazný sýr obohatí chuť i vůni jídla. Omeleta poslouží jako lehká večeře, ale můžete ji také úhledně nakrájet a při pokojové teplotě podávat na zakousnutí k drinkům. Hodí se i na piknik. V teplém dni chutná výborně studená, třeba se salátem.
Suroviny
Postup
Neloupané, ale pečlivě omyté brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a vařte patnáct až dvacet minut, až jsou při vpichu špičkou nože měkké. Slijte je, nechte trochu vychladnout a pokrájejte.
Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej, vsypte cibulku a asi pět minut ji smažte dozlatova.
Mezitím v misce prošlehejte vejce s pažitkou, solí a pepřem. Vsypte sýr a znovu prošlehejte. V troubě si nechte rozehřát gril.
K cibulce vsypte kousky brambor a přelijte je rozšlehanými vejci. Na mírném ohni propékejte asi deset minut, až okraje omelety začnou zlátnout.
Vložte pánev pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, až se povrch zpevní a zezlátne. Nejlepší přílohou je zelený salát a rajčata.
Komentáře