Bramborová omeleta s pikantním sýrem

Bramborová omeleta s pikantním sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2303 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 126 g
Tuky 136 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazný sýr obohatí chuť i vůni jídla. Omeleta poslouží jako lehká večeře, ale můžete ji také úhledně nakrájet a při pokojové teplotě podávat na zakousnutí k drinkům. Hodí se i na piknik. V teplém dni chutná výborně studená, třeba se salátem.

Suroviny

brambory 600 g
nové
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
vejce 8 ks
nejlépe podestýlková
pažitka 2 PL
drobně nasekané
sýr 100 g
nastrouhaný výrazný např. parmazán, oštěpka, uzené parenici nebo rozdrobené brynzy
sůl
pepř
1. Neloupané, ale pečlivě omyté brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a vařte patnáct až dvacet minut, až jsou při vpichu špičkou nože měkké. Slijte je, nechte trochu vychladnout a pokrájejte.

2. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej, vsypte cibulku a asi pět minut ji smažte dozlatova.

3. Mezitím v misce prošlehejte vejce s pažitkou, solí a pepřem. Vsypte sýr a znovu prošlehejte. V troubě si nechte rozehřát gril. K cibulce vsypte kousky brambor a přelijte je rozšlehanými vejci. Na mírném ohni propékejte asi deset minut, až okraje omelety začnou zlátnout.

4. Vložte pánev pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, až se povrch zpevní a zezlátne. Nejlepší přílohou je zelený salát a rajčata.
 

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit