Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové oříšky

Působivá příloha nebo vlastnoručně vyrobený snack (omáčku si vyberte sami...)
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8 jako příloha
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání: 10 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 16 velkých brambor (každá o váze cca 200–250 g)
    • olej na smažení
    • lžička másla
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory oloupejte a vykrajovátkem na melouny o průměru 2,5 cm z nich vykrájejte kuličky. Až budou všechny, důkladně je omyjte a osušte v utěrce.

2. Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a na středním až vysokém plameni opečte 2–3 hrsti brambor dozlatova (pozor, bude-li jich příliš mnoho, nezezlátnou!). Opečené brambory přesuňte do pekáče. Opakujte, dokud nebudou opečené všechny.

3.
Pekáč vložte do trouby a pečte 15–20 minut, aby brambory změkly.(Tento krok můžete udělat i o pár hodin později.)

4.
Upečené brambory smíchejte v pekáči s máslem, osolte a opepřete. Podávejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář