Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Asijské nitky

Svěží a pikantní...

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 2 prsní řízky po 150 g
    • 1 červenou papriku
    • hrst čerstvých špenátových listů, rokety nebo natrhaných listů zeleného salátu
    • hrst naklíčené sóji nebo fazolek
    • 2 jarní cibulky,  nakrájené i s natí na šikmé kroužky

    Na zálivku:

    • 3 lžíce oleje
    • 1 lžíci octa
    • 2 lžičky cukru (nejlépe přírodního)
    • 1 lžičku soli
    • pepř

Příprava jídla

1. Prsíčka povařte v lehce osolené vodě při mírném varu asi půl hodiny doměkka. Nechte je ve vývaru vychladnout a pak maso pomocí vidličky rozdělte na jednotlivá vlákna – nitky. Je to způsob, který zdůrazní jemnost kuřecího masa.

2. Papriku nakrájejte na co nejjemnější proužky, větší zelené lístky natrhejte na menší kousky. Máte-li čerstvý špenát, poduste jej krátce v horké vodě, jen aby lístky zavadly. Pak je propláchněte co nejstudenější vodou, zůstanou krásně zelené a neztratí křupavost. Zcela čerstvý mladý špenát dusit nemusíte. Také naklíčená sója nebo fazolky zvýší křupavost salátu. Suroviny na zálivku prošlehejte a vše spojte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář