Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijské kuličky s nudlovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5933 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 982 g
Tuky 124 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle kuličky jsou výrazně kořeněné, a proto se skvěle hodí i jako pohoštění na večírky.

Suroviny

nalámaný
nebo rýžové
sójová omáčka 3 PL
nebo podle chuti
vejce 1 ks
koření pěti vůní ½ ČL
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný a nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
Na salát
nudle rýžové 400 g
široké
na dlouhé nudličky
hrášek cukrový 200 g
čerstvá červená, zbavená semen, na nudličky
koriandr čerstvý 1 svazek
nahrubo nasekaný
nesolené, nasekané nahrubo
Na zálivku
rybí omáčka 4 PL
třtinový cukr 2 PL
sezamový olej 1 ČL
tmavý
sezamová semínka
černá, na posypání

Postup

1

Do robotu dejte chleba, pokropte ho dezertním nebo rýžovým vínem, sójovou a sladkou chilli omáčkou, přidejte vejce a nechte 5 minut odpočinout. Pak přidejte koření, česnek a závor a několika pulzy promíchejte. Přidejte mleté maso, osolte a hnětacími háky nechte směs dobře promísit. Kousek opečte, ochutnejte a případně dochuťte některou z přísad.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu a na plechu vyloženém pečicím papírem je pečte 15–20 minut dozlatova.

3

Na salát ponořte cukrový hrášek na 30 sekund do vroucí osolené vody, pak sceďte, ihned zchlaďte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Pak úhledně nakrájejte. Nudle připravte podle návodu na obalu, sceďte a také propláchněte studenou vodou. Smíchejte nudle, okurku, cukrový hrášek, chilli a koriandr a dejte stranou. Prošlehejte přísady na zálivku se 3 lžícemi studené vody a nalijte na salát. Promíchejte a rozložte na servírovací talíř. Posypte arašídy a sezamem a doplňte upečenými masovými kuličkami.

A CO JEŠTĚ VYZKOUŠET Party pohoštění

Asijské kuličky lze předem upéct tak, aby byly propečené, ale ne zcela dozlatova, pak nechat vychladnout a zamrazit. Chystáte-li party, stačí je vyndat z mrazáku, nechat povolit a krátce dopéct. Ideální dip: z majonézy, mangového čatní a zelené kari pasty.

Oběd s sebou

Udělejte kuliček dvojnásobné množství – hodí se do polévek, omáček i jen tak rozpečené s chlebem či bramborovu kaší. S pikantním dipem si je můžete přibalit do práce k obědu.

[[nid:26706]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Komentáře

27.09.2020 12:51

Výborné, snadné, vděčné, děti se popraly o zbytky.

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...