Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijské kuličky s nudlovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5933 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 982 g
Tuky 124 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle kuličky jsou výrazně kořeněné, a proto se skvěle hodí i jako pohoštění na večírky.

Suroviny

nalámaný
nebo rýžové
sójová omáčka 3 PL
nebo podle chuti
vejce 1 ks
koření pěti vůní ½ ČL
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný a nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
sůl mořská
Na salát
nudle rýžové 400 g
široké
na dlouhé nudličky
hrášek cukrový 200 g
čerstvá červená, zbavená semen, na nudličky
koriandr čerstvý 1 svazek
nahrubo nasekaný
nesolené, nasekané nahrubo
Na zálivku
rybí omáčka 4 PL
třtinový cukr 2 PL
sezamový olej 1 ČL
tmavý
sezamová semínka
černá, na posypání

Postup

1

Do robotu dejte chleba, pokropte ho dezertním nebo rýžovým vínem, sójovou a sladkou chilli omáčkou, přidejte vejce a nechte 5 minut odpočinout. Pak přidejte koření, česnek a závor a několika pulzy promíchejte. Přidejte mleté maso, osolte a hnětacími háky nechte směs dobře promísit. Kousek opečte, ochutnejte a případně dochuťte některou z přísad.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Ze směsi tvořte navlhčenýma rukama kuličky velikosti vlašského ořechu a na plechu vyloženém pečicím papírem je pečte 15–20 minut dozlatova.

3

Na salát ponořte cukrový hrášek na 30 sekund do vroucí osolené vody, pak sceďte, ihned zchlaďte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Pak úhledně nakrájejte. Nudle připravte podle návodu na obalu, sceďte a také propláchněte studenou vodou. Smíchejte nudle, okurku, cukrový hrášek, chilli a koriandr a dejte stranou. Prošlehejte přísady na zálivku se 3 lžícemi studené vody a nalijte na salát. Promíchejte a rozložte na servírovací talíř. Posypte arašídy a sezamem a doplňte upečenými masovými kuličkami.

A CO JEŠTĚ VYZKOUŠET Party pohoštění

Asijské kuličky lze předem upéct tak, aby byly propečené, ale ne zcela dozlatova, pak nechat vychladnout a zamrazit. Chystáte-li party, stačí je vyndat z mrazáku, nechat povolit a krátce dopéct. Ideální dip: z majonézy, mangového čatní a zelené kari pasty.

Oběd s sebou

Udělejte kuliček dvojnásobné množství – hodí se do polévek, omáček i jen tak rozpečené s chlebem či bramborovu kaší. S pikantním dipem si je můžete přibalit do práce k obědu.

[[nid:26706]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Komentáře

27.09.2020 12:51

Výborné, snadné, vděčné, děti se popraly o zbytky.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč