Salát pro milovníky masa – elegantní a rychlé hlavní jídlo.
Suroviny
Na salát
hovězí roštěnec
4
plátky
asi 600 g
sůl
olivový olej
1
PL
rukola
100
g
polníček
100
g
ředkvičky
1
svazek
pokrájená na tenké plátky
výhonky mungo
1
hrnek
Na zálivku
zázvor (čerstvý)
limetová šťáva
2
PL
sezamový olej
1
PL
rybí omáčka
1
PL
sójová omáčka
1
PL
česnek
1
stroužek
rozdrcený
chilli paprička
1
ks
pokrájená na kostičky
Postup
1
Maso osolte, potřete olejem a grilujte 4 minuty z každé strany. Nechte na prkénku 5 minut odpočívat. Zázvor nastrouhejte najemno a vymačkejte z něj 1 lžičku šťávy. Prošlehejte s ostatními přísadami na zálivku.
2
Maso nakrájejte na tenké plátky, promíchejte se zeleninou, klíčky a s dresinkem.