Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 770 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 33 g
Tuky 45 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a pikantní...

Související recepty

Suroviny

po 150 g
čerstvý, lze nahradit roketou nebo natrhanými listy zeleného salátu
fazolky zelené hrst
lze nahradit naklíčenou sójou
jarní cibulka 2 ks
nakrájená šikmo na kroužky
Na zálivku
olej 3 PL
ocet 1 PL
cukr 2 ČL
sůl 1 ČL
pepř

Postup

1

Prsíčka povařte v lehce osolené vodě při mírném varu asi půl hodiny doměkka. Nechte je ve vývaru vychladnout a pak maso pomocí vidličky rozdělte na jednotlivá vlákna – nitky. Je to způsob, který zdůrazní jemnost kuřecího masa.

2

Papriku nakrájejte na co nejjemnější proužky, větší zelené lístky natrhejte na menší kousky. Máte-li čerstvý špenát, poduste jej krátce v horké vodě, jen aby lístky zavadly. Pak je propláchněte co nejstudenější vodou, zůstanou krásně zelené a neztratí křupavost. Zcela čerstvý mladý špenát dusit nemusíte. Také naklíčená sója nebo fazolky zvýší křupavost salátu. Suroviny na zálivku prošlehejte a vše spojte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín