0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 770 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 33 g
Tuky 45 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a pikantní...

Suroviny

po 150 g
paprika červená 1 ks
čerstvý, lze nahradit roketou nebo natrhanými listy zeleného salátu
fazolky zelené hrst
lze nahradit naklíčenou sójou
jarní cibulka 2 ks
nakrájená šikmo na kroužky
Na zálivku
olej 3 PL
ocet 1 PL
cukr 2 ČL
sůl 1 ČL
pepř

Postup

1

Prsíčka povařte v lehce osolené vodě při mírném varu asi půl hodiny doměkka. Nechte je ve vývaru vychladnout a pak maso pomocí vidličky rozdělte na jednotlivá vlákna – nitky. Je to způsob, který zdůrazní jemnost kuřecího masa.

2

Papriku nakrájejte na co nejjemnější proužky, větší zelené lístky natrhejte na menší kousky. Máte-li čerstvý špenát, poduste jej krátce v horké vodě, jen aby lístky zavadly. Pak je propláchněte co nejstudenější vodou, zůstanou krásně zelené a neztratí křupavost. Zcela čerstvý mladý špenát dusit nemusíte. Také naklíčená sója nebo fazolky zvýší křupavost salátu. Suroviny na zálivku prošlehejte a vše spojte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč