Svěží a pikantní...
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
po 150 g
paprika červená
1
ks
špenát
hrst
čerstvý, lze nahradit roketou nebo natrhanými listy zeleného salátu
fazolky zelené
hrst
lze nahradit naklíčenou sójou
jarní cibulka
2
ks
nakrájená šikmo na kroužky
Na zálivku
olej
3
PL
ocet
1
PL
cukr
2
ČL
sůl
1
ČL
pepř
Postup
1
Prsíčka povařte v lehce osolené vodě při mírném varu asi půl hodiny doměkka. Nechte je ve vývaru vychladnout a pak maso pomocí vidličky rozdělte na jednotlivá vlákna – nitky. Je to způsob, který zdůrazní jemnost kuřecího masa.
2
Papriku nakrájejte na co nejjemnější proužky, větší zelené lístky natrhejte na menší kousky. Máte-li čerstvý špenát, poduste jej krátce v horké vodě, jen aby lístky zavadly. Pak je propláchněte co nejstudenější vodou, zůstanou krásně zelené a neztratí křupavost. Zcela čerstvý mladý špenát dusit nemusíte. Také naklíčená sója nebo fazolky zvýší křupavost salátu. Suroviny na zálivku prošlehejte a vše spojte.