Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Piña Colada

Ideální koktejl ,na doma‘! Jednak chutná opravdu báječně – a jednak je to jeden z mála, na které nepotřebujete celou baterii záhadných barmanských likérů...

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 150 ml ananasového džusu
    • 100 ml kokosového krému
    • 4 cl bílého rumu (například  Captain Morgan)
    • 1/3 sklenice ledu
    • kousek ananasu na ozdobu, případně  koktejlovou třešeň (nemusí být)

Příprava jídla

1. V šejkru promíchejte všechny ingredience kromě ledu. Ten nadrťte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso.

2. Led nasypte na dno sklenice, zalijte připraveným mixem a pijte ozdobené ananasem a koktejlovou třešní nebo – ještě lépe – jen tak!

Kokosová mléčná dráha
Kokosové mléko (krém) je extrakt z nastrouhané dužiny zralého kokosu, nikoli jeho tekutý obsah, kterému se říká kokosová voda. V tichomořské a asijské kuchyni je krém nepostradatelný – má totiž vzácnou schopnost ,zaoblit‘ chuť ohnivých specialit.

Jak ho uchovat
Jakmile plechovku otevřete, měli byste si s jejím obsahem poradit do dvou dnů. Přebytky zmrazte a mražené přidejte do jídla až ve chvíli ,Ch‘.

Tip od sporáku
Jídlo, do kterého jste přidali kokosový krém, stačí jen prohřát – dlouhým vařením by se totiž mohl srazit.

Můžete s ním zkusit také...
–marinádu na kuřecí maso (s chilli, zázvorem a česnekem);
–ozvláštnit své oblíbené sladké receptury; jednoduše ho použijte místo mléka nebo smetany. Doporučujeme u Cr`eme brulée z tohoto čísla nebo u krémů na vánoční cukroví.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.87

Přidat komentář