Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinový spritz
Ostružinový spritz
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostružinový spritz

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 452 g
Tuky 2 g
Vláknina 180 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stylovější přípitek ke štědrovečernímu menu si neumíme představit.

Suroviny

čerstvých nebo mražených a povolených
sekt
Na ozdobení
klínek – naříznutý
třtinový cukr
rozmarýn 4 snítky

Postup

1

Ozdobte sklínky. Řezem citronu objeďte okraj sklenice, pak ji dnem vzhůru ponořte asi 2 cm do třtinového cukru. Vyjměte a zopakujte se všemi sklínkami.

2

Ve džbánku smíchejte ostružiny s cukrem a pomačkejte je. Až pustí šťávu a cukr se rozpustí, pomocí lžičky s dlouhou rukojetí je rozdělte do 4 sklenic. Každou sklenici opatrně dolijte sektem a ozdobte snítkou rozmarýnu. Ihned servírujte.

NĚCO NAVÍC
Dětem můžete ostružiny místo sektem dolít sodovkou, zázvorovou nebo hroznovou limonádou. Místo ostružin můžete použít i maliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...