Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostružinový spritz

Stylovější přípitek ke štědrovečernímu menu si neumíme představit.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj

Ingredience

    • 20–30 ostružin (čerstvých nebo mražených, povolených)
    • 4 lžičky krupicového cukru
    • 600 ml sektu

    NA OZDOBENÍ

    • klínek citronu, naříznutý
    • třtinový cukr
    • 4 snítky rozmarýnu

Příprava jídla

1 Ozdobte sklínky. Řezem citronu objeďte okraj sklenice, pak ji dnem vzhůru ponořte asi 2 cm do třtinového cukru. Vyjměte a zopakujte se všemi sklínkami.

2 Ve džbánku smíchejte ostružiny s cukrem a pomačkejte je. Až pustí šťávu a cukr se rozpustí, pomocí lžičky s dlouhou rukojetí je rozdělte do 4 sklenic. Každou sklenici opatrně dolijte sektem a ozdobte snítkou rozmarýnu. Ihned servírujte.

NĚCO NAVÍC
Dětem můžete ostružiny místo sektem dolít sodovkou, zázvorovou nebo hroznovou limonádou. Místo ostružin můžete použít i maliny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kanapky s celerovou remuládou, křepelčím vejcem a kaviárem

Kapří krém

Filet z candáta v těstíčku & bramborový salát

Přidat komentář