Stylovější přípitek ke štědrovečernímu menu si neumíme představit.
Suroviny
ostružiny
30
ks
čerstvých nebo mražených a povolených
krupicový cukr
4
ČL
víno šumivé
600
ml
sekt
Na ozdobení
klínek – naříznutý
třtinový cukr
rozmarýn
4
snítky
1 Ozdobte sklínky. Řezem citronu objeďte okraj sklenice, pak ji dnem vzhůru ponořte asi 2 cm do třtinového cukru. Vyjměte a zopakujte se všemi sklínkami.
2 Ve džbánku smíchejte ostružiny s cukrem a pomačkejte je. Až pustí šťávu a cukr se rozpustí, pomocí lžičky s dlouhou rukojetí je rozdělte do 4 sklenic. Každou sklenici opatrně dolijte sektem a ozdobte snítkou rozmarýnu. Ihned servírujte.
NĚCO NAVÍC
Dětem můžete ostružiny místo sektem dolít sodovkou, zázvorovou nebo hroznovou limonádou. Místo ostružin můžete použít i maliny.