Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky

To je severoafrický pokrm, který můžete jíst teplý i studený
Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Africká

Ingredience

    • půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky
    • lžičku cukru
    • lžičku mleté skořice
    • tři lžíce rozinek
    • 50 g piniových oříšků
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Na čtyři porce osmažte dozlatova na třech lžících oleje, nejlépe olivového, jednu velkou cibuli, pokrájenou na kolečka. Přisypte půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky, a pět minut smažte na mírném plameni. Osolte, opepřete, přidejte lžičku cukru, lžičku mleté skořice a tři lžíce rozinek. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva). Podávejte posypané 50 g piniových oříšků.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ochutnejte v sezoně: dýně

Ochutnejte v sezoně: dýně

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to skvělé!!! Rychlé, netradiční a krásně podzimně voňavé:)
Obrazek uzivatele
... rýže jinak zatím neznám recept, kde na konci přípravy se můžete rozhodnout, zda bude bašta sladká či slaná posypáním pokrmu cukrem nebo solí

Přidat komentář