Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (51)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 100 g
Tuky 75 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sicilská dýně vás vůní i chutí dostane ke slunci a moři. A navíc ji připravíte během chvilky!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
pokrájená na kolečka
kuřecí prsa 250 g
nakrájená na nudličky
sůl
dýně 500 g
nakrájená na menší kousky
med ČL
rozinky 2 PL
2 PL
kapari
piniové oříšky 60 g
chilli sušené

Rozpalte větší pánev s vyšším okrajem, přilijte olej a zlehka na něm opečte cibuli. Vhoďte maso a nechte ho zprudka zatáhnout, pak ho osolte, přidejte chilli a opékejte, aby bylo maso úplně hotové. Poté přidejte dýni, med, rozinky i kapary. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva). Podávejte posypané piniovými oříšky, případně s rýží.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit