Sicilská dýně vás vůní i chutí dostane ke slunci a moři. A navíc ji připravíte během chvilky!
Suroviny
olivový olej
3
PL
cibule
1
ks
pokrájená na kolečka
kuřecí prsa
250
g
nakrájená na nudličky
sůl
dýně
500
g
nakrájená na menší kousky
chilli sušené
med
1
ČL
rozinky
2
PL
kapary
2
ČL
piniové oříšky
60
g
Postup
1
Rozpalte větší pánev s vyšším okrajem, přilijte olej a zlehka na něm opečte cibuli. Vhoďte maso a nechte ho zprudka zatáhnout, pak ho osolte, přidejte chilli a opékejte, aby bylo maso úplně hotové.
2
Poté přidejte dýni, med, rozinky i kapary. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva). Podávejte posypané piniovými oříšky, případně s rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )