Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2004/11

Listopad 2004

Recepty z vydání

Pizza s fetou a karamelizovanou cibulí

Domácí ‚fast food‘. Hotový korpus zjednoduší život.....

Kuře s citronem na medu

Všechny ingredience máte doma. Pouhých pět přísad...

Předpečené vepřové po čínsku

Jídlo si můžete připravit předem. Lehké – nic se nesmaží.

Voňavý losos

Příjemně kořeněné. Zkuste i jinou rybu...

Těstoviny se špenátem a pórkem

Mají ,parametry‘ lehkého oběda. Skvěle je doplníte trochou čatní nebo naložené zeleniny.

Základní recept na rýži

Správnou přípravou povýšíte i obyčejnou rýži na laskominu pro znalce. Zasvětíme vás...

Rýže po indicku

Úchvatná příloha

Telecí s cibulkami

Křehké a aromatické

Čočková polévka

Lžíce v ní skoro stojí…...

Medové oválky

Medově křupavé

Slepičí polévka

Co jiného už umí napravit pošramocenou duši nebo unavené tělo? Je velmi vydatná a opravdu oplývá pověstnými ,...

Křehký máslový koláč

Jako první ho pekli Skotové a do světa ho vypustili coby mimořádně křehkou lahůdku – útěšně sladkou, ovšem s...

Brambory zapečené se slaninou

Tahle americká specialita se hodí jako příloha i jako samotné jídlo. Mléko spolu s moukou vytvoří jemnou omáčku, která...

Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

Mléčná marináda vykouzlí z obyčejného kuřecího masa překvapivou lahůdku. V originálním ‚trojobalu‘ pak...

Kuře s dýní a cizrnou

Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.

Provensálský dýňový tian

Skvělý předkrm i příloha k pečením. A proč zrovna tian? Protože tak se ve Francii říká tomu hliněnému pekáči i jídlům z...

Špagety s dýní a šalvějí

Sladké zlaté dýně milují v severní Itálii a špagety jsou typické zase pro jih země. A když to spojíte... mňam!

Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky

To je severoafrický pokrm, který můžete jíst teplý i studený

Brambory na plechu

Fantastická pochoutka

Bramborový závin

Jemné a vláčné

Vepřová pečínka s tuňákovou majonézou

Kombinace vepřového masa, tuňáka a ančoviček – to všechno podávané na studeno – vypadá na první pohled...

Ceviche

Jídlo, které tančí napříč latinskoamerickými kuchyněmi, doslova hýří barvami a vůní. Proto si je Regina Boquín jistá,...

Koláč s čokoládovou duší

Upéct tenhle křehounký a nadýchaný koláč je tak jednoduché, že se do toho může pustit i úplný začátečník. Sladký úspěch...

Svíčková pečeně

Jsou to paradoxy! Právě u nejobdivovanější položky české kuchyně nikdo neví, jaká je vlastně ta pravá..My vám proto...

Sýr cottage s uzenou makrelou

V této pomazánce působí sýr cottage jako nenápadný prostředník, který nechá skvěle vyniknout chuť ostatních přísad...

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost přípravy? Přímo...

Limetkový koláč

V ničem si nezadá s opravdovým cheesecake. Dokonce má oproti němu jasnou výhodu – rozhodně po něm neztloustnete,...

Taštičky se sýrem cottage a žampiony nebo se špenátem

Tenhle recept je důkazem, že sýr cottage chutná skvěle i tepelně upravený. A žampiony (případně špenát) jeho přednosti...

Přidat komentář