Špízy dýně & tofu

Špízy dýně & tofu

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 107 g
Tuky 68 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa? Máme pro vás recept na pikantní špízy pro vegetariány!

Suroviny

dýně 600 g
hokkaido
tofu 500 g
pevné
paprika červená 1 ks
arašídový olej 2 PL
zázvor (čerstvý)
šťáva
sezamová semínka 2 PL
sůl
sójová omáčka 85 ml
japonská
chilli paprička 1 ks
červená

1 Na 8 špízů napíchejte: 600 g dýně (muškátové, hokkaido), oloupané, nakrájené na kostky a povařené v páře, kostky z 500 g pevného tofu a 1 červenou papriku (200 g).

2 Na talíři špízy zakapejte 2 lžícemi arašídového oleje smíchaným se šťávou z prolisovaného  čerstvého zázvoru (3 cm). Špízy otočte, aby se obalily.

3 Opékejte je nad ohněm nebo na pánvi 4–5 minut; průběžně otáčejte.

4 Posypte 2 lžícemi opražených sezamových semen a osolte. Podávejte s 85 ml japonské sójové omáčky s kolečky z 1 červené chilli papričky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit