Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa? Máme pro vás recept na pikantní špízy pro vegetariány!
Suroviny
dýně
600
g
hokkaido
tofu
500
g
pevné
paprika červená
1
ks
arašídový olej
2
PL
zázvor (čerstvý)
šťáva
sezamová semínka
2
PL
sůl
sójová omáčka
85
ml
japonská
chilli paprička
1
ks
červená
Postup
1
Na 8 špízů napíchejte: 600 g dýně (muškátové, hokkaido), oloupané, nakrájené na kostky a povařené v páře, kostky z 500 g pevného tofu a 1 červenou papriku (200 g).
2
Na talíři špízy zakapejte 2 lžícemi arašídového oleje smíchaným se šťávou z prolisovaného čerstvého zázvoru (3 cm). Špízy otočte, aby se obalily.
3
Opékejte je nad ohněm nebo na pánvi 4–5 minut; průběžně otáčejte.
4
Posypte 2 lžícemi opražených sezamových semen a osolte. Podávejte s 85 ml japonské sójové omáčky s kolečky z 1 červené chilli papričky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Nejlepší recepty s tofu, které ocení i nevegetariáni(12 receptů )