Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1272 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 107 g
Tuky 68 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa? Máme pro vás recept na pikantní špízy pro vegetariány!

Suroviny

dýně 600 g
hokkaido
tofu 500 g
pevné
zázvor (čerstvý)
šťáva
sezamová semínka 2 PL
sůl
sójová omáčka 85 ml
japonská
červená

1 Na 8 špízů napíchejte: 600 g dýně (muškátové, hokkaido), oloupané, nakrájené na kostky a povařené v páře, kostky z 500 g pevného tofu a 1 červenou papriku (200 g).

2 Na talíři špízy zakapejte 2 lžícemi arašídového oleje smíchaným se šťávou z prolisovaného  čerstvého zázvoru (3 cm). Špízy otočte, aby se obalily.

3 Opékejte je nad ohněm nebo na pánvi 4–5 minut; průběžně otáčejte.

4 Posypte 2 lžícemi opražených sezamových semen a osolte. Podávejte s 85 ml japonské sójové omáčky s kolečky z 1 červené chilli papričky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč